Page 10 - Vinkovački list - 19. veljače 2021.
P. 10
PETAK 19.2.2021.
Vinkovački list
Udomi me!
PILING ZA TIJELO OD KAVE
Mješanac, ženski,
2 godine Talog od pola šalice mljevene kave savite u staklenku, a zatim mu dodajte 3 jušne žlice meda, 2 jušne žlice
maslinovog ili kokosovog ulja, žličicu cimeta, i malo smeđeg šećera po želji.
Cimet će djelovati antibakterijski, a med ima puno hranjivih sastojaka koji njeguju kožu. Sam talog kave djeluje kao
sredstvo koje ljušti odumrle stanice kože s tijela ili lica.
Sve sastojke dobro pomiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Piling spremite u staklenku i čuvajte na tamnom
i hladnom mjestu, a koristiti ga možete tako da na mokru krpu nanesete malo pilinga i protrljate tijelo kružnim
pokretima, nakon čega tretirano mjesto na tijelu dobro isperete toplom vodom.
Piling od kave i meda će biti pogodan za korištenje do tri mjeseca nakon što ga napravite. Kada ga koristite na
području lica izbacite šećer te pomiješajte isti omjer taloga kave i ulja te dodajte upola manju količinu meda. Piling
na tijelu nemojte koristiti više od 2 – 3 puta tjedno.

Mješanac, ženski,
2 godine

Mješanac, ženski, Recept: Tiramisu s jabukama i bademima
2 godine
Klasični tiramisu sada je dobio novo ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj
Mješanac, ženski, poznati desert zasladit će vas baš onako kako treba. Ovaj tiramisu možete
3 mjeseca spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.

www.tip-tip.hr Sastojci:
+385 32 306 901 400 g jabuka
100 g piškota
200 ml soka od jabuka
50 ml calvados likera
2 zvjezdasta anisa
2 prutića cimeta
40 g nasjeckanih badema
3 velike žlice (na vrh) šećera
1 vanilin šećer
250 ml slatkog vrhnja
250 g mascarpone sira
mljeveni cimet badem u listićima

Priprema:
1.Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice.

Narežite ih na komadiće i zakuhajte
u soku od jabuke u koji ste dodali

calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis
i 2 žlice šećera. Sve zajedno krčkajte na

laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
2.Nasjeckajte piškote tako da vam
ostanu male mrvice. Zatim ih
raspodijelite u čašice.

3.Popržite bademe na tavici i dodajte ih
u lončić s jabukama.

4.Istucite šlag od slatkog vrhnja uz
postupno dodavanje vanilin šećera i
jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte

mascarpone.
5.Iz lončića s jabukama uklonite prutiće

cimeta i anis. A zatim ih prelijte u
čašice.

6.Na jabuke stavite kremu s
mascarponeom, a po vrhu pospite
listiće badema. Sve ukrasite mljevenim
cimetom i ostavite u hladnjaku dva

sata prije posluživanja.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15