Page 13 - Vinkovački list - 5. ožujka 2021.
P. 13
AK 5.3.2021. Aktualno 13
Vinkovački list

, ali ne i prekinula Gourmet

„Do prije tri, četiri godine
najviše radova izvodili smo van
naše Županije, ali se u zadnjih

Projektnekolikogodinasituacijananašem
području izmijenila. Naime, Grad

Vinkovci i Županija krenuli su u centra ide dalje,

realizaciju velikog broja projekata
te je raspisan veći broj javnih nad-
metanja za izvođenje radova viso-
kogradnje”, ističe direktor Stjepan
Maslov, koji, između ostalih,
izdvaja dva velika posla. Naruči-

telj je Grad Vinkovci, a riječ je o

energetskoj obnovi OŠ A.G. Matoša

Sve tvrtke angažirane

radovi u tijekukrozprojektedobro
posluju, a potražnja za

kvalitetnim ra-dnicima je

stalna

Vinkovci ukupne vrije-dnosti 11,5 Vinkovčani će dobiti novi prostor uskoro postati gastro akademija. Partneri će prikupiti
milijuna kuna te izgradnji Gradske u kojemu će moći uživati u prirodi Bit će opremljen profesionalnom autentičnu hranu i
knjižnice i čitaonice Vinkovci i tradicionalnoj kuhinji, ali i učiti o kuhinjom i edukacijsko-degusta- recepte te ih distribuirati
u-kupne vrijednosti 47,6 milijuna svojim običajima i kulturi cijim prostorom koji će služiti za kroz dva Gourmet centra
kuna. Ovi i svi ostali poslovi, kaže edukaciju mladih kuhara i gdje u Vrdniku i Vinkovcima
Maslov, pri-donijeli su dobrom Preko Zoom platforme pa tako i na provedbu projekta. će biti organizirane pokazno-de-
poslovanju. „Plaće uposlenih u održan je Info dan projekta Uslijed otežanog rada, rada od monstrativne radionice koje će žatelje proizvoda i usluga pre-
našoj tvrtki značajnije su porasle u “Authentic Gourmet Taste for kuće, izolacijama i pozitivnim obuhvatiti razvoj inovativnih kogranične regije u jedno, jedin-
zadnjih nekoliko godina, a najveći Sustainable Socio-economic nalazima kasnili smo s nekim proizvoda i pripremu tradicional- stveno partnerstvo EatPanno-
problem je nedostatak kvalitet- Development of Cross-border aktivnostima, a neke smo poput nih jela na moderan način ili na nia. Partneri će prikupiti auten-
nih građevinskih radnika: zidara, region” – Pannonia Gourmet. sajmova i putovanja morali način fuzija kuhinja. Pored infra- tičnu hranu i recepte te ih dis-
tesara, armirača, elektroinstalate- Predstavljene su aktivnosti odgoditi za neka bolja vremena. strukturnih radova izrađene su tribuirati kroz dva Gourmet
ra te je to i najveći ograničavajući projekta Pannonia Gourmet, Unatoč tome, uspjeli smo se pri- analize situacije prekograničnog centra u Vrdniku i Vinkovci-
faktor daljnjeg rasta tvrtke”, ističe a ekspert gastronomije Nikola lagoditi novom normalnom te područja koje su polazna točka pri ma. Na ovaj način partneri žele
Stjepan Maslov. Vuksanović predstavio je Eat uspjeli nadoknaditi kašnjenja identifikaciji autentičnih resursa valorizirati gastronomiju regije
Pannonia partnerstvo i moguć- i dostići unaprijed zadani te je na temelju inputa dobivenih i unaprijediti gastronomsko
Isti problem imaju i u vinko- nosti koje ono pruža. vremenski plan aktivnosti”, rekla analizama izrađen destinacijski iskustvo u Hrvatskoj i pogra-
vačkom Cestoradu gdje također ne je Danijela Slipčević, direktorica menadžment plan. Uspostavlje- ničnom području Srbije. Pod-
nedostaje posla, ali nedostaje kva- Josipa Haluška Agencije za razvoj i investicije ne su društvene mreže: facebook, sjetimo, projekt je to prekogra-
litetnih radnika. Kada je o Vinkov- josipa.haluska@novosti.hr Grada Vinkovaca VIA. U punom instagram, twitter i youtube nične suradnje Hrvatska-Srbija
cima riječ ova tvrtka angažira-na su jeku radovi na izgradnji putem kojih se projekt tijekom „Pannonia Gourmet” vrijedan 1,4
je na poslovima redovnog održa- ”Globalna pandemija uzroko- Gourmet centra u Vrdniku kao i provedbe promovira, kao i putem milijuna eura, sufinanciran sred-
vanja prometne infrastrukture u vana koronavirusom značajno radovi rekonstrukcije Šokačkog službenih stranica projektnih stvima fondova EU s 917 tisuća
nadležnosti Grada, a angažirani su je utjecala na naš svakodnev- stana (Pikovog stana) – Gourmet partnera. Nikola Vuksanović eura ili 65 posto.
bili i na uređenju Trga bana Josipa ni život i poslovne aktivnosti, centra u Vinkovcima koji će predstavio je knjigu standarda
Šokčevića. Također, uključeni su i brend EatPannonia – turistič-
i u projekt aglomeracije gdje rade ki proizvod koji će povezati pru-
asfaltiranje nakon svih radova,
kao i u radove na rekonstrukciji
Ulice Ruđera Boškovića, a uskoro
kreću i sa završ-nim radovima
u Glagoljaškoj ulici. „Možemo
reći da je tvrtka stabilna i da smo
u uspjeli ne samo zadržati nego
i povećati broj zaposlenih, a i
svaku novu sezonu zapošljavamo
određeni broj se-zonaca. Također,
povećali smo i plaće oko 10 posto, a
najveći nam problem nije popuniti
potreban broj ljudi nego naći kva-
litetne radnike”, ističe Stipe Šuker,
prokurist tvrtke Cestorad. Tvrtka
Sokol Vinkovci, pak, ima drukčije
iskustvo kada je o radnicima riječ.
I oni su angažirani na brojnim
projektima u županiji i cijeloj
Hrvatskoj, a u Vinkovci-ma koope-
ranti su na radovima u Boškoviće-
voj ulici i na Nadvožnjaku Borinci.
Sve to održava se na poslovanje
pa su i plaće išle gore i više nema
nikoga na mi-nimalcu. Također,
zapošljavali su dodatni broj ljudi,
a i sada ponovno kreću sa zapošlja-
vanjem. Ljudi, ističu u Sokolu, žele
raditi u njihovoj tvrtki te nemaju
problema i uvijek uspijevaju dobiti
dovoljan broj kvalitetnih radnika.

Pikov stan postaje
Gourmet centar

Bit će opremljen profesionalnom
kuhinjom i edukacijsko-
degustacijskim prostorom gdje će
biti organizirane pokazne radionice
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18