Page 10 - Vinkovački list - 16. travnja 2021.
P. 10
PETAK 16.4.2021.
Vinkovački list
Udomi me!
PRIRODNI REGENERATOR ZA KOSU
Mješanac, ženski,
3 godine Na policama supermarketa izbor između brojnih proizvoda za kosu ne nedostaje, ali cijene
rastu, a etikete sastojaka često nisu uvjerljive. Zato vam preporučujemo da isprobate nekoliko
Mješanac, muški, jednostavnih recepata kako biste kod kuće napravili potpuno prirodni regenerator za kosu.
1 godina
Za sjajno i hranjivo pakiranje
trebaju vam ovi sastojci:
1 jaje ili 1 žumanjak
1 žličica meda
3 do 4 žličice kokosovog ulja
(ili slatkog badema ili drugog
biljnog ulja)
Priprema:
Stavite sve sastojke u posudu i
dobro promiješajte, regenerator
je gotov za nekoliko minuta,
čim dobijete kremastu i
homogenu smjesu. U ovom se
trenutku može nanijeti na kosu,
raspoređujući je po duljinama.
Savjet: ako između pripreme
i primjene prođe nekoliko
minuta, ne zaboravite dati još
jedan dobar miks za ponovno
miješanje.
Recept: Kolač od jabuka
Ako volite fine biskvitne slastice svakako probajte ovaj kolač od dvije jabuke i dva jaja.
Mješanac, ženski, SASTOJCI UPUTE
4 godine 2 jabuke Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar. Naribati koricu od limuna a nakon
1 limun toga i iscijediti sok iz njega. Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i
2 jaja promiješati. U posudi za miksanje razbiti 2 jaja. Dodati šećer i vanilin šećer. Sve miksati mikserom
100 g šećera da postane svijetla smjesa. Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati. Dodati jogurt od vanilije,
10 g vanilin šećera naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna. Opet sve izmiješati mikserom. U dva
100 ml ulja puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom)
110 ml jogurta od vanilije umiješati u smjesu. Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.
220 g glatkog brašna TIP 550 Stijenke kalupa namastiti i pobrašniti. Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke. Sipati preko
16 g praška za pecivo napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu. Peći u zagrijanoj
Za ukrašavanje: pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.
40 g marmelade od marelica ili Maknuti stijenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore. Oprezno
neke druge svijetle marmelade maknuti papir za pečenje. Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati
30 g oguljenih narezanih badema gornji dio kolača. Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača. Za kraj
šećer u prahu topli kolač posuti šećerom u prahu.
Mješanac, muški,
6 godina
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901
Vinkovački list
Udomi me!
PRIRODNI REGENERATOR ZA KOSU
Mješanac, ženski,
3 godine Na policama supermarketa izbor između brojnih proizvoda za kosu ne nedostaje, ali cijene
rastu, a etikete sastojaka često nisu uvjerljive. Zato vam preporučujemo da isprobate nekoliko
Mješanac, muški, jednostavnih recepata kako biste kod kuće napravili potpuno prirodni regenerator za kosu.
1 godina
Za sjajno i hranjivo pakiranje
trebaju vam ovi sastojci:
1 jaje ili 1 žumanjak
1 žličica meda
3 do 4 žličice kokosovog ulja
(ili slatkog badema ili drugog
biljnog ulja)
Priprema:
Stavite sve sastojke u posudu i
dobro promiješajte, regenerator
je gotov za nekoliko minuta,
čim dobijete kremastu i
homogenu smjesu. U ovom se
trenutku može nanijeti na kosu,
raspoređujući je po duljinama.
Savjet: ako između pripreme
i primjene prođe nekoliko
minuta, ne zaboravite dati još
jedan dobar miks za ponovno
miješanje.
Recept: Kolač od jabuka
Ako volite fine biskvitne slastice svakako probajte ovaj kolač od dvije jabuke i dva jaja.
Mješanac, ženski, SASTOJCI UPUTE
4 godine 2 jabuke Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar. Naribati koricu od limuna a nakon
1 limun toga i iscijediti sok iz njega. Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i
2 jaja promiješati. U posudi za miksanje razbiti 2 jaja. Dodati šećer i vanilin šećer. Sve miksati mikserom
100 g šećera da postane svijetla smjesa. Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati. Dodati jogurt od vanilije,
10 g vanilin šećera naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna. Opet sve izmiješati mikserom. U dva
100 ml ulja puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom)
110 ml jogurta od vanilije umiješati u smjesu. Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.
220 g glatkog brašna TIP 550 Stijenke kalupa namastiti i pobrašniti. Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke. Sipati preko
16 g praška za pecivo napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu. Peći u zagrijanoj
Za ukrašavanje: pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.
40 g marmelade od marelica ili Maknuti stijenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore. Oprezno
neke druge svijetle marmelade maknuti papir za pečenje. Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati
30 g oguljenih narezanih badema gornji dio kolača. Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača. Za kraj
šećer u prahu topli kolač posuti šećerom u prahu.
Mješanac, muški,
6 godina
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901