Dani hrvatskog turizma, koji se od srijede održavaju u pet slavonskih županija, idealna su prilika da turistički djelatnici i gosti iz drugih krajeva Hrvatske upoznaju sve znamenitosti i ljepote našeg kraja, a ima li što ljepše od mira i tišine kakvu može pružiti samo stoljetna hrastova šuma. Upravo takav ugođaj pruža Lovački dom Kunjevci smješten unutar uzgajališta divljači Kunjevci, a koje je u sastavu šumarije Vinkovci.

Turistički gledano ovaj kompleks nalazi se na idealnom mjestu, južno od Vinkovaca uz cestu Vinkovci-Rokovci, “preko puta” lokaliteta Sopot, udaljen tek 4 kilometra od centra grada, pa se potencijalni posjetitelji prema istom mogu uputiti i prilikom vožnje biciklima.

Lovački dom Kunjevci svečano je otvoren 25. lipnja 2007. godine i do nedavno je bio objekt djelomično zatvorenog tipa. Danas građani Vinkovaca i mještani okolnih mjesta mogu sa svojim obiteljima slobodno doći i popiti kavu, ručati i opustiti se sigurni od gradske vreve i modernog, užurnabog načina života. Površina objekta je oko 700 metara kvadratnih, kapaciteta je 12 ležaja, odnosno ima 6 dvokrevetnih soba. U sklopu doma je i restoran, kapaciteta 45-50 mjesta, kao i vanjska terasa istog kapaciteta, a od ove godine proširena i za vanjsku ljetnu terasu s prekrasnim pogledom. Posebna atrakcija objekta su luksuzno opremljene sobe gdje su podovi i namještaj u svakoj sobi izrađeni od druge vrste drveta pa su po tome sobe i dobile nazive crni orah, trešnja, hrast, jasen, grab i joha. Svaka soba opremljena je s TV, satelitskom antenom, minibarom, telefonom i besplatnim internetom.

Ono što će, uz drevne šume, ponajviše privući posjetitelje zasigurno je bogata gastro ponuda, ispunjena ponajviše domaćim slavonskim jelima, ali i nadaleko poznatim jelima od divljači. U šumama koje okružuju Lovački dom Kunjevci obitavaju obitavaju jelen lopatar, muflon, srna i divlja svinja i idealno je mjesto za lov i aktivni odmor te za sve oblike rekreacije. Najveći broj gostiju otpada upravo na lovce i lovačka udruženja, koji ove krajeve posjećuju zbog lovnog turizma.

Kroz kunjevačke šume posjetitelji se mogu provozati “off road” eko vozilima na električni pogon, koja služe za organiziran odlazak gostiju u obilazak rezervata, održavanje hranilišta, ali i transport robe i lovačke opreme.

U lovačkom domu moguće je organizirati razne događaje, kao što su poslovni sastanci, razni domjenci, seminari i poslovni ručkovi, ali i razna privatna i obiteljska događanja. Vanjski dio ove prirodne oaze nudi i dodatne sadržaje, pa se tako posjetitelji mogu okušati u streličarstvu, odnosno gađanju lukom i strijelom, a na raspolaganju im je i igralište za mali nogomet.

Vrhunska atrakcija zasigurno je fotosafari s obilaskom jedinstvenog kompleksa Slavonske šume, uz pripremanje hrane u šumi na ražanju, roštilju, u kotliću. Blizina ostalih šumarija nudi i mogućnost posjeta Šumarskom muzeju u Bošnjacima, Vukovaru na Dunavu, Iloku i ostalim mjestima Vukovarsko-srijemske županije.

Zanimljivo je i da je Lovački dom Kunjevci prije dvije godine zaslužio nagradu “Simply the best” koju dodijeljuje časopis “Way to Croatia”, a koji je pod okriljem Udruge hrvatskih putničkih agencija. Nagradu su zaslužili u kategoriji Izletišta za kreativno uređenje smještajnih jedinica, kvalitetu ponude lokalnih tradicijskih jela, posebno jela spravljenih od mesa divljači, te atraktivnu ponudu dodatnih turističkih sadržaja poput streličarstva, vožnje ekomobilima, lovačkog parkura i ostalog. “Lovački dom Kunjevci uređen je i koncipiran da odiše Slavonijom i duhom Slavonije. Sadrži dva apartmana i četiri dvokrevetne sobe, a poseban ugođaj daje sam interijer, izrađen od raznih vrsta drveća. Zadovoljni smo brojem narudžbi i predbilježbi, a moram reći i da je u našem Lovačkom domu Kunjevci u vrijeme Vinkovačkih jeseni odsjela i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Cilj je i dalje raditi na promociji i poboljšanju naše ponude, a upravo su nagrade koje dodijeljuje struka prilika da to i ostvarimo, jer na taj će nas način još više prepoznati potencijalni gosti, turisti i građani”, ističe Damir Dekanić, upravitelj Uprave šuma Podružnica Vinkovci.

Inače, što se tiče vožnje ekomobilima, svi zainteresirani građani mogu se prijaviti preko recepcije u Lovačkom domu i rezervirati svoj termin, te uz odličnu ponudu jela, a što je vrlo važno i uz pristupačne cijene, uživati nesvakidašnjem ambijentu. Moramo reći da smo i sami isprobali što sve nudi Lovački dom i Lovište Kunjevci i zaključak je da, ukoliko već niste posjetili ovaj šumski kompleks, ne znate što propuštate.