- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Ovo kolekcionarsko izdanje popraćeno je umjetničkim otiskom naslovnice “Mule Variations” koji je Matt Mahurin potpisao i numerirao u nakladi od 250 primjeraka.
Zbirka maštovitog i inventivnog glazbenika Toma Waitsa je rezultat 30-godišnje suradnje s fotografom i ilustratorom Mattom Mahurinom.
Nakon što je snimio Waitsove portrete za različite časopise, omote albuma i glazbene videozapise, Mahurin je bio nadahnut te je uskrsnuo stotinu zaboravljenih negativa kao odskočnu točku za istraživanje vlastite nadrealne, poetične i povremeno mračne vizije.
Slike se donose, od tradicionalnih glazbenikovih portreta do onih koji ga prikazuju na koncertima – no većina ih Waitsa prikazuje kao njegovu muza nego glazbenika. Uz različite fotose, knjiga sadrži Waitsov predgovor te Mahurinov esej o njihovoj dugogodišnjoj suradnji kao i 20 originalnih crteža, fotografija i digitalnih fotosa nadahnutih Waitovim pjesmama.
Također su objavljena i ograničena 180 g reizdanja vinila Toma Waitsa kao klasična crna ploča, bijela te u bojama mahovine tj. zelenog vinila. Štampane u spomen Waitsove suradnjw sa diskografskom kućom Elektrom / Asylom.