Foto: Vlada RH
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U 10 sati i 20 minuta u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici počela je sjednica Vlade. Premijer Andrej Plenković najavio je kako će se od ponedjeljka otvoriti terase kafića te će biti dozvoljeni i sportski treninzi u zatvorenom, a kaže i kako se još ne može sa sigurnošću tvrditi koji su uzroci nedavnog rasta broja zaraženih.

“Mi i dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja s najmanjom tjednom incidencijom u Europi. Smanjen je broj hospitaliziranih i onih na respiratoru”, kazao je premijer.

Najavio je kako je intencija da se od 1. ožujka omogući rad kafića na terasama te će biti omogućeni i sportski treninzi u zatvorenom, tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportova. Dodao je kako će više detalja biti objavljeno na sutrašnjoj sjednici Stožera.

“Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša, mjere se uvijek mogu i pooštriti. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta”, dodao je premijer.