- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

2019. godina je za Udrugu kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i Srednju Strukovnu školu Vinkovci bila prilično uspješna. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha na državnom natjecanju s kojega je stigla brončana medalja, ova godina zaokružena je uspjehom na 13. Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama. Tim povodom danas je članove Udruge i učenike škole primio zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

Članice Udruge kuhara i slastičara naše županije, Marija Bošnjak i Ana Maria Stanković, s ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva donijele su čak 6 sjajnih medalja. Ana Marija je osvojila 3 zlatne medalje i lentu za državnu prvakinju, a Marija 3 srebrne medalje u slastičarstvu. Na natjecanju su sudjelovali i učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, Mato Marušić i Karmela Vulić pod mentorstvom Ivice Ljubeka, koji su u svojoj kategoriji u ukupnom poretku osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. Također, Valentina Kuveždić osvojila je srebrnu medalju, a Stjepan Franjić dvije brončane medalje. Dovoljan je to bio razlog da ih se danas ugosti u prostorijama Grada Vinkovaca, jer 11 osvojenih medalja povijesni je uspjeh kakav se, vrlo vjerojatno, u bližoj budućnosti neće ponoviti.

„Izuzetno mi je drago primiti i razgovarati s našim mladim i vrlo uspješnim kuharima i njihovim mentorima, ali i učenicima koji će slijediti ovaj dobar trag svojih kolega. Zahvalu ponajviše zaslužuje naša škola koja svake godine izbacuje kvalitetne kadrove koji svojim uspjesima u svijetu prezentiraju grad Vinkovce i kulinarstvo našega kraja“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

Ponos nije krio ni predsjednik Udruge kuhara i slastičara naše županije Jozo Gale, koji je rekao kako su ovi uspjesi velik poticaj za buduće naraštaje te velik poticaj za naš grad, županiju i ovaj dio Hrvatske.

 „Ovo je samo jedan kontinuitet nagrada koje dolaze svake godine. Ako mi u pet godina četiri puta imamo prvake na razini Hrvatske, to nam sve govori. Uspjeh Ana Marije Stanković je svakako velik poticaj za buduće naraštaje koji dolaze, ali i velik poticaj za naš grad, županiju i cijeli ovaj dio Hrvatske, a posebno mi je drago što su njihov rad i trud prepoznali i izvan udruge i škole“, rekao je Gale.

Kako je istaknuo Ivica Ljubek, učitelj i mentor u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, ovaj uspjeh rezultat je dugotrajnog rada i truda iza kojih stoji suradnja, ali i veliki talent. Svako natjecanje sa sobom nosi stres i pogreške iz kojih učenici zapravo pobjeđuju strah od neuspjeha, ali i uče nešto novo.

„Sretna sam jer iza toga stoji jako puno rada i truda, a dokazala sam da se time može jako puno postići. Na svakom natjecanju dajem sve od sebe i drago mi je što mogu promovirati Vinkovce“, dodala je Ana Maria Stanković.