- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Grad Otok u svom je proračunu za ovu godinu osigurao nešto više od 1,3 milijuna kuna za provedbu programa Javnih potreba u sportu, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi te kulturi. Od cjelokupnog iznosa za sport je osigurano 900 tisuća kuna, za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb planirano je 305 tisuća kuna, a za kulturu i tehničku kulturu osigurana su sredstva u visini od 105 tisuća kuna. Gradonačelnik Josip Šarić takva izdvajanja pravda konstatacijom kako Otok ima prilično razvijen društveni život, puno manifestacija, sportskih kolektiva.

“Na žalost, prošle godine sve je bilo zaustavljeno zbog koronavirusa. Iskreno se nadamo da dolazi ponovno ono vrijeme kakvo smo imali prije pandemije te da će naše udruge moći realizirati svoje programe. Uskoro otvaramo hotel na Virovima gdje ćemo svi uživati u jednom lijepom prostoru. Sve te naše udruge funkcioniraju na način da se stopostotnom iznosu financiraju iz Gradskog proračuna”, ističe Šarić.

Ugovore su ovom prilikom potpisali i s poduzetnicima, za četiri nova radna mjesta u njihovim objektima. “Ono što nas izdvaja od drugih, činjenica je kako smo potpisali ugovore za četiri nova radna mjesta. Grad Otok je s ovim potpisom ugovora osigurao 18 radnih mjesta, odnosno 14 do ovih ugovora te četiri nova radna mjesta kod naših poduzetnika”, naglašava Josip Šarić.