7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Osigurano 30 tisuća litara mlijeka za pogođena područja

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ministrica je poljoprivrede Marija Vučković, zajedno s državnim tajnicima, obišla potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije gdje je sudjelovala na primopredaji mlijeka i hrane donirane iz tvrtke Belje te posjetila skladišta stočne hrane u Petrinji i Glini te lokalne OPG-ove.

Donacija koja je pristigla Crvenom križu u Sisku iznosi 3900 litara mlijeka i 424 paketa hrane, a ukupna donacija uključivat će10 000 litara mlijeka i 1000 paketa proizvoda koji će se razdijeliti na područja u potrebi. Osigurano je i dodatnih 20 000 litara mlijeka donacijom tvrtke Meggle Croatia d.o.o. koje će se po pozivu Crvenog križa dostaviti na područja na koja to bude potrebno.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

„Velika hvala donatorima na solidarnosti i odgovornosti koju osjećaju i dijele u ovim teškim trenucima – hvala tvrtkama Belje i Meggle na vrijednim donacijama kojima je osigurano 30.000 litara mlijeka za sugrađane u potrebi. Ovim putem moram zahvaliti poduzetnicima iz drvnog sektora okupljenima u Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK, kao i trgovačkom društvu Hrvatske šume d.o.o., koji će donirati svoje proizvode pogođenim objektima  u svim fazama njihove sanacije, obnove i opremanja, s ciljem centraliziranog i koordiniranog pružanja pomoći unesrećenima“, naglasila je ministrica Vučković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno