22 C
Vinkovci
Srijeda, 10. kolovoza 2022.

Peto izdanje vinkovačkog “Beeram domaće festivala” dovodi nam T.B.F.!

Više od autora

- vl promo-


Nakon dvije pandemijske godine i svih muka vezanih uz organizaciju ovog festivala u vrlo složenim uvjetima, organizatori su sretni i ponosni što vas ponovno mogu pozvati na uživanje u 40-ak vrsta domaćih craft piva (Valens, Beckers, Black Hat, Funky, Mali div, Zmajska, Varionica, Nova runda, Primarius, Devetka, Mlinarica…).

Peti Beeram domaće festival će se održati u Vinkovcima, na istom mjestu kao i prošle godine, u parku Lenije, 1. i 2. srpnja. Radno vrijeme oba festivalska dana će biti od 16:00 do 2:00 sata iza ponoći.

DJ Sheepatz & DJ InspektorMaska | credit: Soundcloud & Twiter

Uz craft piva, na festivalu će biti i velika ponuda bezalkoholnih i žestokih pića, po povoljnim festivalskim cijenama, kao i vrhunska gastronomska ponuda. Kao i svake godine, također se i ove mislilo najmlađe posjetitelje kojima će biti osiguran kutak za uživanje.

Osim kušanja mnogobrojnih vrsta carft piva u večernjim satima će moći uživati i glazbeni sladokusci. Pa će tako u petak 1. srpnja zabavljati dva osječka DJ-a, Goran Šimunović poznatiji kao DJ Sheepatz te DJ InspektorMaska, poznati “ovisnik o vinilima, craft pivu, umjetnosti, glazbi, filmovima i putovanjima” koji voli istači: “ako ne volite more, ako ne volite planine, ako ne volite gradove… je…te se!” (na francuskom to definitivno bolje zvuči!).

Legendarnu splitsku rap/hip-hop/rock grupu T.B.F. u Vinkovcima nismo bili u prilici vidjeti već gotovo četiri godine, kada su posljednji put nastupili 9. rujna 2018. pod šatorom u sklopu Vinkovačkih jeseni, a ovogodišnji 5. Beeram domaće festival nam dovodi upravo njih, “majstore s mora” koji će u parku Lenije nastupiti u večernjim satima u subotu 2. srpnja…

credit: BEERAM DOMAĆE promo

Da se tek malo podsjetimo: grupa T.B.F. su 1990. godine u Splitu okupljeni oko mladih kreativaca Mladena Badovinca i Saše Antića, a dvije godine poslije snimili su tri pjesme u kućnoj produkciji, i plasirali ih na lokalne radio postaje. To su bili klasični hip-hop zahvati sampliranja, odnosno korištenja uzoraka gotovih pjesama i “lijepljenja” na repetativni beat, preko čega su onda repali. Nastupi uživo od samih početaka rade kao band, i to u Splitu i bližoj okolici, čime smo se približili publici i pokazali što mogu i što žele.

Ubrzo ih je zapazio već renomirani splitski glazbenik i producent Dragan Lukić-Luky, te im ponudio produciranje albuma. No, realizacija prvijenca čekala se sve do 1997. godine kada objavljuju debi album “Ping-pong: Umjetnost zdravog đira”. Tekstovi su se uglavnom bavili problemima društva, a Hrvatska ih je imala previše i tada, kao i danas. Socijalna nota, problem narkomanije, kritika političke korumpiranosti, te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti (dominacija degeneriranih materijalnih interesa uz netoleranciju prema svemu što je različito, zatiranje urbane mediteranske kulture), teme po kojima će ostati poznati do danas.

T.B.F., 2018. | foto: Goran Berović

Nakon ovog albuma TBF-ovci će objaviti još pet sjajnih studijskih albuma počevši od “Uskladimo toplomjere” (2000.), “Maxon Universal” (2004.), “Galerija tutnplok” (2007.), “Pistaccio Metallic” (2011.) te za sada posljednjeg “Danas sutra” (2015.).

Osim po sjajnim albumima i vječnim pjesmama TBF su čuveni po izuzetnim nastupima uživo, u što ćete se moći uvjeriti za samo nekoliko dana, u subotu 2. srpnja kada će nastupiti u parku Lenije u sklopu 5. Beeram domaće festivala.

Ne propustite, ni osvježavajuća craft piva a bome niti svirke. Vidimo se!

credit: BEERAM DOMAĆE promo

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno