Foto: Dallas promo
Petra Antolić u glazbenim je krugovima već dobro poznato ime dugi niz godina, a sada se napokon predstavlja i široj publici svojim debitantskim singlom u maniri gospela – “Ti”, koji je, kaže – napisala u jednom dahu.
“Pjesmu sam napisala, što bi se reklo, u jednom dahu. Tad nisam ni sanjala da ću danas imati singl i videospot. Na samom početku pisanja pjesme, nije bilo predviđeno da je ja pjevam, ali stjecajem okolnosti došla je iz mojih ruku u moj glas. Sretna sam da je tako ispalo i da je danas mogu predstaviti široj publici. Zahvalna sam ekipi koja je sa mnom radila na aranžmanu, produkciji i videospotu jer bez njih to ne bi bilo tako savršeno kako je sada” – poručila je Petra Antolić o novoj pjesmi.
Pjesma ‘Ti’, čiji tekst i glazbu potpisuje sama, nastala je u suradnji s Marijem Rašićem koji potpisuje aranžman i produkciju, u kojoj mu se pridružio i Matko Gaće. Za svoj prvi singl “Ti” Petra je snimila i spot u suradnji s redateljem Sašom Anočićem. Produkciju spota potpisuje Matija Gečević Khan, montažu Velimir Crljić, a u spotu se pojavljuje i glumac Radovan Ruždjak.
Kći Čede Antolića, legende duhovne glazbe, svoj je glazbeni put zacrtala u ranoj dobi – već s 4 godine započela je svoje glazbeno školovanje, a s vremenom je otkrila svoje afinitete i sposobnosti prema pisanju pjesama. Petra je nastupala je po brojnim zagrebačkim klubovima, koncertima, festivalima i tribute koncertima te već izgradila svoju glazbenu osobnost i stil koji želi podijeliti s publikom.
U čast kraljice soula Arethe Franklin, napravila je tribute koncert, nastupala je i na koncertu posvećenom Janis Joplin, a prepjevala je i pjesmu “Beautiful” Christine Aguilere povodom obilježavanja borbe protiv bulimije i anoreksije u suradnji s udrugom PET+. Surađivala je i nastupala s mnogim glazbenicima instrumentalistima hrvatske scene. Osim što piše pjesme za sebe, sklada i za druge izvođače, a bavi se i vokalnim obrazovanjem i vođenjem vokalnog ansambla u ‘Mikrofon’ suvremenoj školi pjevanja.