U dvije odlučujuće kvalifikacijske utakmice pioniri i kadeti Cibalije bili su bolji od Rudeša i na taj način izborili plasman u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu.

U organizaciji NK Željezničar, jučer su u ŠRC Stanko Vlainić-Dida odigrane dvije kvalifikacijske utakmice za ulazak u 1. Hrvatsku nogometnu ligu pionira i kadeta.

U obje kategorije sastali su se mladi nogometaši Cibalije (Vinkovci) i Rudeša (Zagreb).

U prvoj utakmici kadeti Cibalije i Rudeša odigrali su neodlučno (3:3). Poveli su Zagrepčani golom Borovca u 2. minuti, a poravnali su Vinkovčani preko Belje u 8. Rudeš je preko Stojaka u 37. ponovo poveo, a u 52. minuti Beljo je poravnao na 2:2. Zagrepčani su u 75. preko Brajkovića i po treći puta poveli, a u posljednjim trenucima utakmice Beljo je svojim trećim golom postavio konačnih 3:3.

U drugoj utakmici pioniri su odlučivali o prvoligaškom statusu, ne samo svom nego i kadeta. Tu je Cibalia bila puno bolja i već za 25 minuta rješila pitanje pobjednika. Andričević je u 10. minuti zabio prvi, a Radojčić je u 23. i 25. podigao na 3:0. U završnici utakmice (60.) Radojčić je svojim trećim golom postavio konačnih 4:0 za Vinkovčane.

Tako su zahvaljujući boljem skoru u obje utakmice, kadeti i pioniri Cibalije stekli status prvoligaša.

Evo što nam je o ovom uspjehu pionira i kadeta, rekao Goran Meštrović, voditelj škole nogometa HNK Cibalia Vinkovci.

“Pioniri su nam zaista jedna odlična generacija i koji su, moramo biti realni, izvukli cijele ove kvalifikacije. Kadeti su se borili cijelu utakmicu, na kraju su odigrali 3:3, ali i to je odličan rezultat, s obzirom na to da su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Uz borbenost u ekipi imamo i našeg van serijskog talenta Diona Drenu Belju koji je postigao sva tri zgoditka tako da su ipak kadeti ostavili određeni kapital kako bi pioniri sa što manje pritiska odigrali svoju utakmicu.”, istaknuo je Goran Meštrović, voditelj škole nogometa.

Ovo je izuzetan uspjeh mladih igrača Cibalie pogotovo kada se zna kakva je bila situacija u klubu. “Ovaj rezultat napravili su dečki koji su nakon svega ostali u klubu, a napravili su da ne kažem čudo i vjerujete mi nisam daleko. S obzirom na to u kakvim smo uvjetima radili uspjeli smo uči u prvu ligu te se nadam da će se sada i u klubu nešto pokrenuti, jer ako nemate kvalitetnu omladinsku školu neće biti ni kvalitetnih igrača.”, zaključio je Meštrović.