Neposredno pred đakovački koncert, Repetitor su objavili novi spot za pjesmu “Ekspedicija”, koji je snimljen tijekom jedne od mnogobrojnih europskih turneja.

Ovaj tročlani alternativni rock sastav poznat je po tome da broji kilometre koncerata širom regije i Europe, a stigli su čak i do Rusije i Kine. Bilo je i logično da jednu od turneja ovjekovječe videospotom.

“Kako rijetko uopće spavamo kod kuće, htjeli smo zabilježiti taj život na kotačima”, izjavio je gitarist i pjevač benda Boris Vlastelica. “Spot je sniman prije nekoliko godina dok smo putovali Istočnom Europom. Kadrovi u “Ekspediciji” zabilježeni su u Varšavi, Berlinu, Krakovu, Lincu, Beču, ali i u gradićima poput Breclava ili Trenčina koji se nalaze u Češkoj i Slovačkoj. Te turneje koje su “dan za danom” su vrlo zabavne ali i izuzetno naporne: malo se spava, dosta putuje, što se i vidi na našim licima u spotu… Od toliko vremena provedenog zajedno uvijek se događa neko novo ludilo i glupiranje koje je naš prijatelj Nikola Hajduković lijepo “uhvatio”, pored same atmosfere na koncertima”, prisjeća se Boris putovanja na koje su poveli Nikolu i njegovu staru Sony kameru, koja je i dokumentirala sve što se može vidjeti u novom spotu. Kadrove je pažljivo probrala i dinamično montirala Mina Nenadović.

Repetitor spotom za pjesmu “Ekspedicija” najavljuje novu turneju koja je započela u Beogradu, 12. travnja, a već dan nakon toga su u riječkom Pogonu kulture, a onda i širom Europe, koju će tijekom ljeta prijeći uzduž i poprijeko.

Turneja od dvadesetak najavljenih datuma će obuhvatiti također Đakovo (20. travanj – Rock bar King) i Pulu (27. travnja – Prvi Maj Geri festival). [Mixer.hr]