17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Plesni studio Illusion: Nakon zlata iz Novog Sada, 100 djevojčica odlazi na Svjetski kup u Prag, a sad im i mame plešu

Više od autora

- vl promo-

Djeca u Vinkovcima od svoje najmlađe dobi mogu trenirati razne sportove. U našem gradu postoje brojni klubovi u planetarno popularnom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, atletici, a tu su i ostali klubovi koji okupljaju djecu i ostvaruju odlične rezultate. Pravi primjer je Plesni studio Illusion, a više informacija otkrila nam je predsjednica Ivana Crnković.

„Plesni studio Illusion osnovan je 2011. godine u Osijeku, sada će uskoro napuniti  13 godina kako djeluje i radi. Prije pet ili šest godina odlučili smo se, uz pomoć Apello Fenixa, proširiti na Vinkovce kasnije te kasnije na Sarvaš. U početku nije bilo lagano, ali kroz nekoliko godina cijela je ideja zaživjela, počeli smo raditi razne događaje”, kazala je Crnković dodavši kako u Vinkovcima trenutno postoje četiri grupe uzrasta, a otprilike je prisutno 50-ak članova.

Ples je sve popularniji sport, a podružnica studija u Vinkovcima dodatno je privukla interes mladih građana organizacijom dva velika događaja. Prvi je bio Coca-Cola Illusion Expirience, koji je imao veliku podršku Grada Vinkovaca, koji je osigurao prijevoz za članove iz Osijeka, a prošle godine organizirano je i plesno proljeće. U Illusionu se može pronaći uzrast do četiri i pet godina, tu su osnovnoškolci i srednjoškolci, a prošloga mjeseca oformljena je grupa Illusion Moms, koja okuplja majke, ali i sve rekreativce koji se ne žele plesom baviti na profesionalnoj razini.„Kvalifikacije za World Dance Cup održane su u Požegi, a svi Vinkovčani prošli su dalje na natjecanje koje će u lipnju ugostiti Prag. Rezultati su stvarno veliki, a mi smo iznimno zadovoljni”, ponosno je rekla Crnković.

Osim predsjednice i voditeljice Illusiona, koja se zbog obaveza u Osijeku treninzima u Vinkovcima priključi za vikend, plesače preko tjedna vodi trenerica Ivona Farago. Uobičajeno svaka grupa na tjednoj bazi trenira dva puta, ali kada su pripreme za natjecanje organiziraju se pojačani treninzi kako bi se sve na pravi način uvježbalo.

„Upisi su nam početkom sezone u rujnu, kao i početkom kalendarske godine u siječnju. Međutim, svi nam se mogu priključiti tijekom cijele godine. Uvijek imamo nastupe i natjecanja, velike se prilike otvaraju za svakoga. Onaj tko dođe uistinu će vidjeti taj rad i zaljubit će se u ples. Javite nam se, imamo sve društvene mreže, e-mail adresu plesnistudioillusion@gmail.com te broj telefona 0955002987”, zaključuje predsjednica dodavši kako su dosadašnji polaznici zadovoljni, a da su i ostvareni rezultati pokazatelj dobrog rada. Priključite se u cijelu priču, a iz Illusiona posebno pozivaju dječake kojih nedostaje, čime bi se razbila predrasuda kako se ples isključivo veže za ženski rod.

FOTO: Plesni studio Illusion

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno