Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci u sklopu svojih aktivnosti, a u tijeku pandemije koronavirusa, organizirala je prvi put online promociju knjige te se odlučila za promocija knjige ‘‘Kako zavoljeti sebe‘‘ Brune Šimleše i koju je pratilo više stotina gledatelja.

Kako je sam Bruno Šimleša uvodno rekao, ovo je i za njega bilo jedno novo iskustvo jer mu je ovo prvi put da ima promociju iz svoga dnevnog boravka na jedan drukčiji način. Interes je bio dobar jer se okupilo oko 130 osoba koje su pratile promociju. Ono što je svakako bilo dobro, svi oni koji su pratili promociju mogli su postavljati pitanja, tako da kao da ste na promociji. Promocija je trajala gotovo sat i pol, a u tijeku promocije odgovorio je na sva postavljena pitanja u komentarima za vrijeme online promocije.

“Sjajni djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci dosjetili su se da bih mogao imati online promociju, što mi se učinilo jako zanimljivim, te sam prihvatio poziv.”. rekao je Šimleša.

Bilo je dosta zanimljivo pratiti online promociju, a bilo je tu raznih pitanja, od recimo: ‘‘Pomažu li pozitivne afirmacije kada želimo zavoljeti sebe?‘‘, ‘‘Kako zavoljeti sebe kao tinejdžer?, do ‘‘Na koji način reći osobi da ti zaslužuješ bolje prijateljstvo i da ti se ne sviđa uloga koju imaš u tom odnosu (prijateljstvo traje dugo, pa bi htio to reći na ljepši način)?.

Na kraju promocije Šimleša je zahvalio svima koji su pratili promociju, no kako je rekao, ostaje žal jer u ovom slučaju nije mogao potpisivati knjige, kao što to bude na kraju svih promocija. Domaćin, odnosno Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, također se zahvalio Bruni Šimleši na zanimljivoj i inovativnoj promociji i svim korisnicima koji su popratili ovu promociju na jedan novi i drukčiji način, no sve podvučeno onom najvažnijom porukom: ‘‘Čuvajte sebe i druge, ostanite doma!‘‘