1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Počelo snimanje filma o organiziranom kriminalu u Srbiji 90-ih

Više od autora

- vl promo-

U Beogradu je sredinom listopada počelo snimanje filma ‘Južni vetar’ koji predstavlja uzbudljivu priču o Beogradu 90-ih. Scenarij je inspiriran autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u kriminalne aktivnosti i oslikava borbu između dobra i zla. Kreatori filma poručuju da se radi o poučnoj priči sa porukom koja je upućena mladima u Srbiji, a koja je ispričana kroz isprepletene sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Miloš Avramović, redatelj i scenarist filma, ovo ostvarenje želi posvetiti njegovim preminulim prijateljima i prijateljicama u čije ime govori glavni junak filma.

‘Ovaj scenarij je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživio i preživio odrastajući 1990-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svijetu bez heroja’, izjavio je Avramović.

‘Zaista je nevjerojatno da je posljednjih destljeća bilo samo nekoliko pokušaja da se napravi film koji bi se bavio temom organiziranog kriminala. To kao da je bila nedovoljno interesantna ili nedovoljno ‘intelektualna’ tema za naše redatelje i scenariste. Kriminalci su do sada na srpskom filmu uglavnom prikazani kao karikature ili groteskne prikaze, kao nešto što ne zaslužuje ozbiljan tretman. Smatram da će ovaj film popuniti prazninu u srpskoj kinematografiji i dati temi organiziranog kriminala jedan novi pečat’, naglasio je koscenarist filma Petar Mihajlović.U glavnoj ulozi se pojavljuje Miloš Biković (MontevideoVratiće se rode), a ostatak glumačke postave čine Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Srđan Tododrović, Hristo Šopov, Ivajlo Zaharijev i dr.

Premijeru filma možemo očekivati krajem veljače iduće godine. [Filmofil]

PROMO

PROBNO SNIMANJE

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno