-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Počinje suđenje mladićima optuženima za brutalno premlaćivanje Ivana Mikuljana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uskoro pred Općinskim sudom u Vukovaru započinje suđenje optuženima za brutalno premlaćivanje 23-godišnjeg Ivana Mikuljana u Vinkovcima – Domagoju Culeju, Luki Miškulinu, Danielu Hodaku i Gabrijelu Ćekiću. Iako je suđenje službeno trebalo biti održano danas, to se nije dogodilo jer se jedan od optuženih nije pojavio, a nova sudska rasprava zakazana je za 12. veljače.

Ivan Mikuljan brutalno je pretučen 27. kolovoza 2018. godine u središtu Vinkovaca poslije čega je više od 4 mjeseca proveo na liječenju po bolnicama. Četvorici maloljetnika stavlja se na teret da su u kolovozu 2018. godine, zajedno s još dvojicom maloljetnika i devet odraslih osoba, nakon što su putem društvenih mreža dogovorili međusobni fizički obračun kao osvetu zbog prethodnog sukoba u Rokovcima, sudjelovali u masovnoj tučnjavi. Naime, nakon kraće svađe međusobno su se počeli naguravati, a potom i tući, pri čemu je Ivan Mikuljan zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život. Slomljena mu je lubanja, borio se za život i još uvijek ima teške posljedice.

“Uspio sam preživjeti, unatoč svim predviđanjima stručnjaka. Liječnici koji su me liječili nikada se nisu predavali, kao ni ja sam, premda sam većinu vremena proveo u komi. Vjerojatno da je presudila jaka volja za životom i danas sam sretan što sam živ, ali su ozljede ipak dovele do atrofije vidnog živca i sljepoće. S ozljedama glave i mozga sada je sve u redu i ne osjećam nikakve tegobe”, rekao nam je Ivan par mjeseci nakon tučnjave.


Otkako je pretučen Ivan je slijep. Imao je i epileptičke napade koji su se prošle godine smirili. Od napadača, kao niti od članova njihovih obitelji, nikada ga nitko nije nazvao i barem se ispričao.

Ivanov otac kaže kako poslije svega očekuje dio pravde, ali ne potpunu jer je svjestan kakve zdravstvene probleme ima njegov sin. I dalje redovito obilaze liječnike, a preko preporuka prijatelja pomoć su potražili i u jednoj privatnoj klinici u Beogradu kako bi vidjeli mogu li mu povratiti barem dio vida. Ispred obitelji zahvalio je svim liječnicima koji su spasili život njegovom sinu, a posebno liječniku Marku Kovačeviću iz KBC Osijek.

Ivan Mikuljan je trenutno nezaposlen, jer mu je u trenutku napada istjecao ugovor na određeno u jednoj županjskoj tvrtki u koju je trebao biti primljen na neodređeno te danas živi s ocem i bratom. Majka mu je preminula dok je bio dječak, a o njemu uz oca skrbe i stric sa svojom obitelji i teta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno