7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Pod svaku cijenu žele osigurati ostanak

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Frankopan je jedna od ekipa koje su ove godine izborili međužupanijski rang i nakon jesenske polusezone zauzimaju pretposljednje mjesto. Momčad Marija Butkovića osvojila je 15 bodova upisavši pritom 4 pobjede, 2 neodlučena susreta i dvoznamenkasti broj poraza, njih 10. Taj učinak bio je dovoljan za 17. mjesto i u proljetnom dijelu prvenstva predstoji im grčevita borba za ostanak u ovom rangu hrvatskog nogometa.

Trener Frankopana izjavio je kako na kraju, s obzirom na sve, ipak mora biti zadovoljan s bodovnim učinkom njegove momčadi. „Pred početak prvenstva izgubili smo 3 standardna igrača koja su napustili klub, a s druge strane nismo odradili nikakva pojačanja. Ipak je ovo veći rang u kojem igraju bolje ekipe i što se tiče kvalitete nismo bili na potrebnoj razini”, rekao je Mario Butković i naveo da je njegov Frankopan dao sve od sebe kako bi se suprotstavili kvalitetnijim, prije svega baranjskim, ekipama. Butković je istaknuo kako njegova ekipa izgleda više na amatersku s obzirom da dečki igraju „za svoj gušt”, dok neke ekipe u svojim redovima imaju „skupocjene igrače”. „Kad nije bilo pozitivnog rezultata slabo se treniralo i radilo te je to sve kulminiralo da smo završili na pretposljednjem mjestu i čeka nas teška borba kako bi osigurali ostanak”, rekao je trener Butković.

U Frankopanu intenzivno rade na pojačanjima, a cilj im je u svoje redove dovesti 3,4 domaća igrača koji trenutno igraju u drugim klubovima i s tim pojačanjima ići u borbu za ostanak, a u prilog tome ide im i dobar proljetni raspored u kojem imaju jednu utakmicu više na domaćem terenu.

„Cilj nam je dovesti iz svake linije po jednog igrača, a stav svih u klubu je kako želimo i dalje igrati ovu ligu, koja nam po svim parametrima odgovara, a za to nam trebaju kvalitetni igrači koje je jako teško dovesti u ovom zimskom prijelaznom roku”, zaključio je razgovor trener Frankopana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno