Otok Kreta u Grčkoj od 12. do 20. listopada okupljalište je najboljih svjetskih haklera. Čak četrdeset reprezentacija sa svih krajeva svijeta nastupa ove godine na Socca Svjetskom malonogometnom prvenstvu koje se održava pod okriljem International Socca Federationa.

Svoju reprezentaciju na ovom natjecanju ima i Hrvatska. Naši su malonogometaši svrstani u jaku skupinu s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom. Među vrhunskim reprezentativcima za koje se izbornik Dino Kovač odlučio ove godine našao se i Marin Ležaić iz Jarmine koji veliki nogomet trenutačno igra u Croatiji iz Bogdanovaca u Prvoj županijskoj ligi.

Izbornik je Marinov talent zapazio na završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, kada je s momčadi Autoservis Crnaić Vinkovci osvojio drugo mjesto, a Marin Ležaić bio je najbolji strijelac. Uz igru kakvu je pokazao, poziv da zaigra u hrvatskom dresu bio je logičan potez izbornika.

“Od prvog treninga dečki su me prihvatili i mislim da sam se dobro uklopio. Ono što radimo na treninzima pod palicom izbornika Kovača je vrlo kvalitetno.”, kazao je Ležaić koji ne krije koliko mu znači što je dobio mogućnost braniti boje Hrvatske na svjetskoj smotri najboljih. ”Volio bih da u reprezentaciji ima još koji igrač iz Slavonije, ali eto…. tako je ispalo. Drago mi je što mogu predstavljati Slavoniju među igračima iz cijele Hrvatske. Puno mi znači to što sam dio reprezentacije. Mi svi treniramo nogomet od malena, a biti u reprezentaciji Hrvatske… mislim da nema dalje od toga”, istaknuo je Marin.

Hrvatska je na startu ubilježila remi protiv reprezentacije Turske. Unatoč boljoj igri, nije uspjela slaviti. U drugoj utakmici upisan je 1:0 poraz od Brazila. Hrvatska sada mora pratiti druge utakmice u skupini ”B”, a danas ih u 21:55 sati očekuje utakmica odluke, ona protiv Kolumbije. Tim povodom kontaktirali smo Marina i zamolili ga dan nam prokomentira dosadašnje te što očekuje od večerašnje utakmice s Kolumbijom.

“Prvu utakmicu odigrali smo neriješeno, u drugoj primili brzi gol i nismo uspjeli realizirati svoje šanse. Rekao bih da ne igramo tako loše, kao što to pokazuje rezultat, već da nam fali malo sportske sreće. Nadam se da ćemo uz dobru i požrtvovnu igru i malo sportske sreće večeras protiv Kolumbije doći do pozitivnog rezultata, odnosno pobjede.”, zaključio je Marin.

Utakmicu možete pratiti na Hrvatskoj nogometnoj televiziji – HNTV.