Župan Božo Galić danas je u Vukovaru primio predstavnike Konjičkog kluba “Satir” Vinkovci. U ovome klubu, uz sportsko i rekreativno jahanje, u velikoj su mjeri angažirani i kada je riječ o terapijskom jahanju.

Program terapijskog jahanja za djecu s poteškoćama u razvoju i invalidne osobe provode još od 2005. godine, a sad već dugi niz godina i u suradnji i partnerskom odnosu s Centrom za rehabilitaciju “Mala Terezija” Vinkovci.

Od samoga početka program ima potporu brojnih institucija među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Zbog toga su, na kraju četvrtog uzastopnog mandata i nakon što je poznato kako se više nije kandidirao, željeli županu Božu Galiću zahvaliti na potpori te kvalitetnoj i vrlo dobroj suradnji svih ovih godina.

„Mi smo se odlučili završiti suradnju s gospodinom Galićem u funkciji župana s priznanjem za pomoć radu udruge i njezinom razvijanju, a što se najviše ogledalo u pomoći programu terapijskog jahanja koje provodimo u našoj udruzi. Župan nam je uvijek bio na usluzi, imao je viziju onoga što radimo i pomogao je jako puno. Mi mu sada zahvaljujemo i odajemo mu priznanje Poveljom, a donijeli smo i odluku da ćemo ga imenovati počasnim članom Konjičkog kluba „Satir” Vinkovci”, istaknuo je Ante Lovrić, predsjednik kluba.

Župan Galić zahvalio je na priznanju i poželio daljnji uspješan rad članovima „Satira”.

Oni su dobro radili i ja sam im pomagao koliko sam mogao u provedbi ove njihove humane aktivnosti. Pomoć ljudima, djeci i odraslima, na ovaj način, kroz terapijsko jahanje, dragocjena je i ja im zahvaljujem na svemu što su radili proteklih godina, a ja sam se kao župan morao uključiti i pomoći. Tako to osjećam, da je trebalo”, kazao je župan Galić.

Foto: FB KK “Satir” Vinkovci