16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Poziv poduzetnicima za projekt Naukovanje za poduzetnička zanimanja

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja krajem 2020. godine objavilo je je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu, a prijave se zaprimaju od 4. do 30. siječnja 2021. godine.

Ovaj poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode naukovanje za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).


Namjena sredstava je sufinanciranje troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na naukovanju, naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje i troškova nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Više na: https://gospodarstvo.gov.hr/aktualno/objava-otvorenog-javnog-poziva-za-projekt-naukovanje-za-obrtnicka-zanimanja-za-2020-godinu/12821

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno