Foto: Sindikat hrvatskih učitelja

U ponedjeljak u 12:05 na Trgu bana Jelačića prosvjetari planiraju masovni prosvjed. Vladi su pripremili maštovite poruke.

Učitelji, nastavnici i profesori za veliki prosvjed dovršavaju “logistiku”. Na Facebooku objavljuju trasnparente koje će donijeti na Trg. Neke škole prisjetile su se bivših đaka koji danas sjede u Vladi. Tako je 16. gimnazija, biviši Obrazovni centar za jezike koji je pohađao premijer Andrej Plenković, spremila natpis: “Andreju, nismo te tako učili”.

Poruku iz svoje bivše škole će u ponedjeljak moći pročitati i ministar rada Josip Aladrović. Profesori iz njegove požeške gimnazije napisali su mu: “Josipe. vrati se doma!”, U potpisu transparenta je Gimnazija Požega, a ispod je još natpis “Non Non progredi est regredi”, što zna latinskom znači ne napredovati znači nazadovati. 

Profesori na Facebook stranicama i drugim transparentima pokazuju koliko su kreativni. Ima i “bračnih” ponuda pa tako na jednom trasnparentu piše:  “Aladroviću, reci da i živjet ćemo od moje plaće”, ili “Andrej, oženi me, spojit ćemo koeficijente 7,86 + 1,325 u dobru i u zlu”.