18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Pučko otvoreno učilište Vinkovci započelo s razvojem jezičnog pilot tečaja 

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ, Pučko otvoreno učilište Vinkovci započelo je s trećom fazom koja za cilj ima razvoj besplatnog pilot tečaja koji će kroz jezično učenje pomoći i razvoju lokalnog turizma.

Prošli je tjedan održan online inicijalni sastanak radne skupine u koju su se na poziv POU Vinkovci odazvali zainteresirani lokalni partneri: Turistička zajednica grada Vukovara, Vu Life centar, PRONI centar za socijalno podučavanje i licencirani turistički vodiči.

“Želimo se zahvaliti lokalnim partnerima što su prepoznali potencijal našeg projekta i uključili se u ovaj razvojni proces. Već smo na prvom sastanku ostvarili uspješnu suradnju i dobili ključne informacije bez kojih razvoj našeg pilot tečaja ne bi bio moguć”, izjavila je Andrea Anić Petrović, koordinatorica projekta.

Predviđeno vrijeme za izradu pilot tečaja je 2 mjeseca, nakon čega će uslijediti i sama izvedba u koju će biti uključeni licencirani lokalni turistički vodiči. Primarni cilj tečaja je jezično usavršavanje kako bi turistički vodiči mogli što spremnije dočekati nadolazeće turističke sezone.

Projekt je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se sufinancira iz EU fonda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno