Zbog odgovornosti za igrače, ali i sve koji rade u Cibaliji, danas je Uprava kluba prihvatila prijedlog liječničke službe HNK Cibalia Vinkovci da se rad prve momčadi i omladinske škole u potpunosti obustavi na 10 dana.

Prijedlog liječničke službe donosimo u cijelosti:

Sami vidite i čitate što se svakodnevno događa oko nas. Svatko od nas ima svoje mišljenje o situaciji koja nas trenutno okružuje. Netko misli da je sve pretjerano, medijski napuhano, nekog je više strah, nekoga manje, ali u svakom slučaju ne možemo zanemariti okolinu i praviti se da je sve u najboljem redu.

Zbog odgovornosti za naše igrače, ali i sve ostale koji radimo u HNK Cibaliji, a u skladu sa preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog nogometnog saveza i ostalih kolega koji rade u drugim klubovima 1. i 2. HNL, nakon međusobne konzultacije članova naše medicinske službe donosimo prijedlog da se rad 1. momčadi i omladinske škole dana u potpunosti obustavi na 10 dana.

Obustava rada treba krenuti što prije.

Plan je da se ekipe na trening vrate 23. ožujka, a naravno da to ovisi o situaciji i da može doći do promjena. Igračima se treba naglasiti da tijekom ovih 10 dana (a možda i dulje ako to bude potrebno) imaju zabranu odlaska u teretane, privatne individualne ili grupne treninge s bilo kim. Savjet je da treneri daju igračima programe koje mogu individualno obavljati sami na otvorenom ili u svojim domovima. Svakako treba igračima predložiti da izbjegavaju kina, shopping centre, kafiće, restorane i slična mjesta gdje se okuplja veči broj ljudi. Također, savjet liječničke službe je da igrači nikako ne napuštaju Hrvatsku da ne bi završili u karanteni po povratku.

Ukoliko bilo tko od igrača ili njihovih bližnjih osjeti simptome koji bi mogli ukazivati na koronavinus neka se ponašaju prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obavjeste svog liječnika. Također molimo igrače da si kupe Lupocet od 1000 mg ili neki drugi antipiretik kako bi ga imali u slučaju povišene temperature. Nema potrebe za nikakvom panikom, svi znate da u Hrvatskoj situacija nije kao u nekim drugim zemljama, ali smatram da je ovo odgovoran potez u ovakvoj situaciji.

Rad u ovakvim uvjetima i okolnostima svakako nema previše smisla niti je od velike koristi. Hvala svima, budite oprezni, pratite daljnje infomacije.”, stoji u prijedlogu liječničke službe HNK “Cibalia” Vinkovci.