-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Radost Božića podijelile sa starijim mještanima

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Članice udruge Hrvatska žena Stari Jankovci u nedjelju su posjetile 80-ak starijih osoba iz ovog mjesta. Obradovale su ih božićnim kolačima i ukrasima te im tako donijele malo svjetla i radosti uoči Božića. Ova akcija dio je projekta “Od dnevnog boravka do kretanja” financiranog sredstvima Općine Stari Jankovci. Naime, nakon prošlogodišnjeg, odlično prihvaćenog projekta, pod nazivom “Program sportske rekreacije za odrasle, korektivna gimnastika i usavršavanje tehnika plivanja”, ove su godine u udruzi “Hrvatska žena” Stari Jankovci koncentrirani na projekt Od dnevnog boravka do kretanja. Cilj projekta je povećanje kvalitete života građana svih dobnih skupina s područja ove općine, a kroz organiziranje kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativnih sadržaja, kao i poticanje svih dobnih skupina na uključivanja u društvenu zajednicu kroz sportsko-rekreativne sadržaje i kulturno-stvaralačke radionice.

Ciljana skupina su osobe u nepovoljnom položaju, nezaposleni, mladi, srednja populacija građana, volonteri, žene, članovi i članice udruga s područja općine Stari Jankovci i šire.

Tako su još u veljači započeli s provođenjem aktivnosti te za najmlađu populaciju organizirali Dječji maskenbal, pripremili im ples, zabavne igre i na kraju svim maskama podijelili paketiće kao nagradu za kreativnost i maštovitost. Početkom ožujka krenuli su s provedbom sportsko-rekreativnih treninga uz stručno vodstvo licenciranih trenera, a koji su održavani dva puta tjedno. Inače, Udruga Hrvatska žena Stari Jankovci djeluje na području općine Stari Jankovci s ciljem podrške građanima, lokalnoj vlasti, institucijama i ustanovama u stvaranju samoodrživih pretpostavki za održivi razvoj i efikasnu socijalnu djelatnost. Udruga trenutno ima 21 aktivnu članicu koje su ujedno i volonterke, jer sve aktivnosti provode na isključivo volonterskoj osnovi. Udruga je osnovana 7. veljače 2001. godine i uskoro će proslaviti svoj dvadeseti rođendan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno