Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativno događanje „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem besplatnih edukacija i sajma. Nakon uspješno održanih događaja u Ivancu, Biogradu na Moru, Zaprešiću, Bakru, Karlovcu i Požegi, sedmi grad domaćin su Vinkovci.

Besplatne edukacije održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. godine u Velikoj gradskoj Vijećnici. Edukacije će pozdravnim govorima otvoriti Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Bit će održana i panel diskusija pod nazivom „Razvoj Vinkovaca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Bosančić, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Mirta Štrk te lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije. Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja” na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi, a po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?”

Nakon radionice održat će se Sajam EU fondova od 14 do 17 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.