17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Reto centar – prijatelji nade, besplatna pomoć u borbi protiv ovisnosti

Više od autora

- vl promo-

Zlouporaba supstanci kao što su alkohol, droga ili tablete, problem je koji danas zahvaća nebrojenu količinu građana, a liječenje i rehabilitacija nisu uvijek pristupačni svima, tako da je lagano razviti ovisnost iz koje se teško izvući. Vinkovačka udruga Reto centar-prijatelji nade stoga je odlučila pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija.

U Vinkovcima djeluje već dvije godine kao kršćanski centar za rehabilitaciju od ovisnosti i potpuno je besplatan. Voditelj centra Boris Biber napominje da su počeci u rehabilitaciji spori, ali je veći problem s kojim se centar bori da ovu temu u javnosti prati velika stigma.

„Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekt koji radimo i naš boravak u Vinkovcima donijeti jednu svijest o liječenju, da se taj tabu koji postoji među ljudima sruši i da svaki čovjek koji ima problema s ovisnošću može potražiti pomoć.”, istaknuo je.

Dodaje kako je glavni cilj Reto centra rehabilitacija i resocijalizacija osoba zahvaćenih ovisnošću kako bi mogli ponovo biti aktivni članovi društva. U zadnje dvije godine otkako udruga djeluje, pomogli su petnaestak ovisnika iz Vinkovaca i okolice, navodi reference.

U suradnji s Gradom Vinkovci dobili su na korištenje lokalne mjesne odbore kao prostore za obavljanje projekata, a u Mjesnom odboru Slavija odradili su jedan od posljednjih.

„Jednostavno ovako želimo pozvati sve ljude koji su zainteresirani, bilo oni koji imaju problem, bilo one koji znaju nekoga tko ima problem, da slobodno mogu doći potražiti nas u prostorijama mjesnog odbora” dodaje Biber, napominjući da će u četvrtak 28. srpnja članovi udruge biti u mjesnom odboru Centar u Glagoljaškoj ulici te su na raspolaganju svima koji žele potražiti pomoć. Privatnost je zajamčena.

Dodajmo kako je ovaj Centar u cijelosti temeljen na kršćanskim vrijednostima te djeluje uz podršku bivših ovisnika koji su se obratili na vjeru, uspješno završili program i ostali raditi kao volonteri za dobar primjer drugima koji tek započnu rehabilitacijski proces. Njihovo iskustvo je sigurno nemjerljivo na putu do uspješnih rezultata u borbi protiv ovisnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno