6.8 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Rezultatski najbolja godina u povijesti kluba

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Godina koja je na izmaku, nimalo lagana za sve sportske kolektive, ipak je posebna za jedan vinkovački klub. Riječ je o STK Cibalia koji je u ovoj izazovnoj godini ostvario najbolje sportske rezultate u svojoj mladoj povijesti (klub je osnovan 2009. godine).

Cibalia je po prvi put postala prvak 1. HL Istok i time stekla pravo na nastup u najjačem rangu hrvatskog stolnog tenisa, nastup u HEP Superligi. Ostvarene su i prve povijesne pobjede u Superligi protiv Požege i Slavonskog Broda, a u 2020. godini najmlađi kadeti postali su viceprvaci Hrvatske.


U klubu se i dalje sustavno radi s mladima kroz kadetsku školu te kroz projekt „Stolni tenis je IN“ koji sufinancira EU. Vinkovački stolnoteniski klub ukupno broji 70-ak djece, a kadetska škola i projekt odvijaju se čak i u doba „lockdowna“ online treninzima. Uspješno je proveden prvi dječji Stolnoteniski regionalni kamp Vukovarsko-srijemske županije u organizaciji STK Cibalia koja je postala i Regionalnim centrom HSTS-a.

Od nastavka sezone u Cibaliji očekuju puno pozitivnih stvari, prije svega ostanku seniorske momčadi u Superligi, nastupu na brojnim turnirima mlađih kategorija, nastupu kadeta Ante Kolaka na Top 8 najmlađih kadeta Hrvatske kao i organizaciji novog izdanja Vinkovci Opena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno