9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

RK Spačva Vinkovci organizirao 4. kampanju za projekt „Volim rukomet“

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Rukometni klub Spačva Vinkovci danas je organizirao 4. kampanju za projekt „Volim rukomet“ u sportskom prostoru OŠ Bartola Kašića Vinkovci poštivajući epidemološke mjere. Organizirani okrugli stol bio je otvorenoga tipa, a uz Upravu kluba, trenere i polaznike, sudjelovati su mogli i roditelji kao i svi zainteresirani.

“Kada promatramo ovaj projekt od početka provedbe krajem ožujka 2019. godine uspjehom možemo smatrati to što smo uspjeli okupiti 50-ak sudionika s kojima smo postigli zavidne rezultate. Ako gledamo probleme to je epidemija korone koja nas je onemogućila u redovnim aktivnostima pa smo se morali snalaziti. S druge strane, međutim, to je imalo i dobrih strana jer su naša djeca, koja su bila prisiljena biti kod kuće, ostala na okupu pa makar i online, ostali su u toj nekoj socijalizaciji što je i primarni cilj ovoga projekta, osim naravno bavljenja sportom i zdravog života. Tako da su oni i bili u kontaktu i trenirali”, ističe Mirko Mečić, predsjednik RK Spačva Vinkovci.

Polaznici projekta “Volim rukomet” uključeni su u svojim uzrastima u Spačvine selekcije pa tako i mladi Vinkovčanin Josip Rališ, koji je i danas sa svojim suigračima igrao u Vinkovcima u okviru 1.HRL U17 Regija 4.

“Na uključivanje u ovaj projekt motivirala me želja da se bavim sportom, da budem zdraviji, da steknem nove prijatelje, družim se s ekipom… Rukomet je za mene bio nešto novo, ali mislim da sam dobro odlučio jer mi je od početka sve zanimljivo, od treninga do utakmica koje su pune adrenalina. Mislim da je to jedno iskustvo koje bi trebao svatko doživjeti. Mogu reći da sam zadovoljan i namjeravam se baviti rukometom skroz dok to mogu iskombinirati sa školom”, ističe Josip Rališ, inače, učenik trećeg razreda Tehničke škole u Vinkovcima kojemu je želja upisati se na osječki FERIT.

Projekt “Volim rukomet”, sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a sufinanciranje EU je u iznosu 741.227,75 kuna. “Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu”, ističu u Spačvi Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno