Na parkingu kod središnjeg gradskog parka u 18 sati započela je podjela ukusnog roštilja i graha povodom Dana grada Vinkovaca. Tako građani i dalje mogu uživati u mirisima i ukusu ovih jela, a odlična je to uvertira za daljnji program.
„Cijelo vrijeme pečemo meso, ima dovoljno za sve posjetitelje. Graha ima 150 litara, a posluživat ćemo građane dok ih god bude. S nama su članovi Udruge Mladi protiv gladi koji su se uključili u podjelu hrane, a imamo i školarce koji su uključeni u našu udrugu te umirovljenike. Uvijek se rado odazovemo na sve akcije i bilo kakve manifestacije, a Grad nam pomaže kada mi nešto organiziramo”, istaknuo je Damir Mikulić, predsjednik Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije dodavši kako je ovo sjajna prilika da ljudi izađu iz svojih domova i da se druže uz vrhunsku hranu.
Iako je prijetila opasnost kiše, vrijeme je ovoga puta bio saveznik, tako da su nas oborine zaobišle, a nije ni prevruće. Hranu su kušali i stari i mladi, a reakcije su bile izrazito pozitivne.
„Probao sam grah, pljeskavicu i ćevape. Moram priznati da je sve vrlo dobro napravljeno, ali i da me grah najviše oduševio. Prvi put sam na ovakvom događaju, ali svakako ću u budućnosti ponovno doći ako budem u mogućnosti”, izjavio je Lovro Katičić.
Na roštiljadi i grahijadi bio je i Jernonim Orešković koji je također izrazito zadovoljan.
„Nije nam prvi put da smo posjetili ovakav događaj, moram priznati da je hrana odlična. Napravim i ja ponekad roštilj, ali definitivno ne bude ovako dobar. Večerašnji program svakako ću nastaviti na koncertu”, rekao je.
Jasna Garvanović, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, poziva sve građane da i dalje uživaju u roštilju i grahu, ali i da posjete večerašnji koncert.
„Grad Vinkovci kao i svake godine nastoji svoje građane počastiti za Dan grada i u gastro kutku. Zahvaljujem PIK Vrbovcu i PIK Vinkovci što su nam omogućili meso, kao i Udruzi kuhara koji nam na najbolji mogući način sve pripremaju. Dijelimo i pivo, a skuplja se svi više ljudi”, zaključila je.