21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Roy Andersson snima dramu About Endlessness

Više od autora

- vl promo-

U tijeku je snimanje drame ‘About Endlessness’  koju režira nagrađivani švedski redatelj Roy Andersson. Snimanje je počelo u veljači prošle godine i odvija se u opuštenoj atmosferi koja je inače oduvijek bila karakteristična za Anderssonov rad.

Film će biti narativna priča o životu i nastojanjima čovječanstva koja poziva gledatelje da razmisle o dragocjenostima i ljepotama življenja.

Vođeni nježnim ženskim glasom, u filmu ćemo vidjeti prikaz raskošnog života bogatog biznismena kroz cijeli niz samo naizgled trivijalnih trenutaka koje daju sjaj njegovom postojanju, jednu djevojku koja po prvi put ima dečka i drži ga za ruku, oca koji vezuje šniravce svojoj kćeri na kiši, jednu mladu ženu koja kreće na ugovoreni sastanak, čovjeka koji vuče križ, osakaćenog ratnog veterana koji bespomoćan sjedi na cesti, oca koji drži svog mrtvog sina u naručju i razne druge karaktere. U filmu će se nalaziti i scena koja je nedavno snimljena u Oslu, a koja prikazuje 6.000 ratnih zarobljenika koji se, pred kraj Drugog svjetskog rata, kreću zimi po snijegom prekrivenim predjelima.


Dio glumačke postave čine Magnus Wallgren kao Adolf Hitler, Kristina Ekmark kao marketinška direktorica, Lisa Blohm kao žena koja voli šampanjac, Mertin Serner kao svećenik i tu je i Anna Sedunova.

Film nastaje u norveško-njemačko-francuskoj koprodukciji, a u kino distribuciju kreće iduće godine. Međunarodna prava na distribuciju filma trenutno polaže francuska distribucijska kompanija Coproduction Office. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno