Foto: Šarena pojava Facebook
Nakon nedavnog predstavljanja javnosti sa singlom “Ravnoteža” sisački rap rock kvintet Šarena pojava nastavlja niz objavljivanja pjesama koje će se naći na njihovom albumu prvijencu čije se objavljivanje očekuje u ranu jesen ove godine. Za drugi singl i prvi video spot odabrana je, s obzirom na nedavne potrese i nadolazeće izbore, skladba pomalo provokativnog imena i sadržaja, a to je “Mrtvi Sisak”.
Momci iz benda napominju da se ne radi o pjesmi s političkom pozadinom te da prema svom gradu osjećaju veliku ljubav i privrženost. Stanje društva u njihovom gradu ne odskače nimalo od stanja u bilo kojem drugom gradu, a slijedom toga komentar situacije primjenjiv je na cijelu državu.
Ideja i koncept spota izašli su iz glave gitarista Mirka, dok je realizator projekta bivši član benda Goran Mandić poznat i kao Limeniks Artworks.
Podsjetimo, Šarena pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi te Pojava postaje kompletna. I šarena.