Foto: OHHO media press
Svi smo, nažalost, upoznati s katastrofalnim posljedicama potresa koji je na izmaku 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. Bez mjesta na kojem uče i stvaraju glazbu ostalo je i 360 polaznika te 40 nastavnika Glazbene škole “Frana Lhotke” u Sisku i u područnom odjelu u Petrinji.
Kako bi se pomoglo da se u solidarnom orkestru pomoći iz cijele zemlje čuje i glas glazbenih autora, HDS ZAMP  je pokrenuo akciju, “Playlista za glazbenu školu Sisak”.
Mnogi glazbenici, članovi Hrvatskog društva skladatelja, odrekli su se autorskih honorara od jedne ili više svojih poznatih skladbi. Ukupna svota generirana od javnog izvođenja i emitiranja ovih pjesama na radiju, televiziji i putem interneta, bit će uplaćena na račun za obnovu Glazbene škole.
Saša Novak se uključio u akciju sa 5 svojih pjesama sa svog come back albuma “Ja sam tu”. Sljedeće pjesme se nalaze na playlisti:
1. Crni gavran | 2. Sumoran svijet | 3. Ja sam tu | 4. Povedi me | 5. 1, 2, 3
Saša Novak stoga ljubazno moli glazbene urednike radijskih i televizijskih postaja da, u skladu sa svojim programskim smjernicama, u narednom razdoblju emitiraju pjesme s navedene Playliste kako bi prikupljeni iznos bio što veći. Jasno je da će svima biti drago pomoći obnovi škole i na ovaj način.