13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Sigur Ros započeli turneju u sklopu koje će prvi puta posjeti Hrvatsku

Više od autora

- vl promo-
Sigur Ros, 2016. / Foto: Januz Miralles i Tomaas

Islandski post rock trio Sigur Ros započeli su u subotu, 16. rujna, europsku turneju u sklopu koje će za dva tjedna po prvi put nastupiti u Zagrebu.

Koncertom u mančesterskom O2 Apollu Sigur Ros počinju seriju od 26 nastupa na kojima će po prvi put publici predstaviti set koji se sastoji od dva dijela, s pauzom između njih i bez predgrupe. Turneja će obići Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku, Norvešku, Dansku, Njemačku, Austriju, Italiju i Švicarsku te svoj put završiti u Hrvatskoj. U zagrebački Dom sportova, na njihov premijeran koncert u našoj državi, Sigur Ros dolaze 20. listopada.

Sigur Ros su na jesensku turneju krevuli s kompletnom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Scenu su još jednom dizajnirali stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet, koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.

Repertoar koncerata sastoji se od najvažnijih pjesama iz dosadašnje karijere, ali i od potpuno novog materijala kojeg spremaju za nadolazeći, osmi studijski album.


Ulaznice za parter iznose 240 kn, a za tribine 270 kn

Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18 / Rockmark, Berislavićeva 13  / Aquarius CD Shop, Varšavska 13 / Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a / Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

HOPPIPOLLA [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno