3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Sjećanje na agoniju i žrtve Vukovara i njegovih branitelja i civila

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Već godinama Vinkovčani tradicionalno počast žrtvama Vukovara odaju paljenjem svijeća kod murala posvećenoga dvanaestorici hrvatskih policajaca ubijenih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i duž cijeloga podvožnjaka prema Nuštru.

Svake je godine sve više onih koji odaju počast večer uoči godišnjice vukovarske tragedije, 18. studenoga, pa se tako i ove godine veliki broj građana svih generacija večeras okupio kod murala.

Mnogi su već bili kod murala, a mnogi su, nakon mise za žrtve Vukovara u crkvi Sv. Euzebija i Poliona, pristigli u povorci kroz grad, koju su predvodili Florijan Kvetek, župnik i Dominik Nedeljković, župni vikar.

Svi zajedno, ujedinjeni u molitvi, sjetili su se agonije Vukovara i njegovih branitelja i civila, žrtve koje su podnijeli za svoj grad i Hrvatsku.

“Večeras smo se na dostojanstven način prisjetili naših branitelja, njihovoga herojstva i načina na koji su, puni entuzijazma i ljubavi prema domovini, branili Vukovar, branili Vinkovce i obranili našu domovinu. Njihov obol u našem Domovinskom ratu je neizmjeran, dali su najveću žrtvu, dali su svoje živote i na tome smo im vječno zahvalni. Zadužili su nas jer su nam omogućili da kao slobodni ljudi gradimo jednu bolju Hrvatsku, Hrvatsku koju su sanjali naši roditelji, naši djedovi. Hvala im na tome, neka im je vječna slava i laka im hrvatska zemlja”, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.


 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno