24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

“Školontiranje” u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, nastavlja se ciklus provedbe volonterskih aktivnosti za članove školskih volonterskih klubova za vrijeme školskih praznika.

Tako je jučer ispred Tehničke škole u Vinkovcima održana zajednička volonterska akcija Školskog volonterskog kluba Zvrk, Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, Školskog volonterskog kluba Junaci Tesline ulice, Osnovne škole Nikole Tesle Mirkovci i Kluba mladih “Budi tu-budi svoj“, a koja za cilj ima kroz organizaciju sportsko-volonterskog dana, aktivirati mlade, ali i zajednicu na aktivno sudjelovanje u provođenju kvalitetnog slobodnog vremena.

U samoj aktivnosti sudjelovali su članovi navedenih školskih volonterskih klubova te kluba mladih, kao i drugi učenici, roditelji i djelatnici škola.

Cilj ovih akcija je doprinijeti razvoju lokalne zajednice i međusobno povezivanje javnog, civilnog i poslovnog sektora, ali i uključivanje što većeg broja djece i mladih u organizirano provođenje slobodnog vremena za vrijeme praznika.

Projekt “Školontiranje”, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno