Foto: HAVC press
Dugometražni animirani film “Snovozemlje” (Dreamworld) u režiji Veljka i Milivoja Popovića koji se trenutno nalazi u predprodukciji, s ovogodišnjeg CEE Animation Foruma vraća se s čak tri priznanja: CARTOON MOVIE i CEE Animation WORKSHOP nagradom te posebnim priznanjem žirija u kategoriji dugometražnog animiranog filma.
Veljko Popović i Milivoj Popović potpisuju režiju, a Veljko Popović zajedno s Pedrom Riverom razvija i scenarij. Za vizuale filma zadužen je kanadski umjetnik Dave Cooper, poznat po animiranom serijalu Pig Goat Banana Cricket, koji se emitirao na Nickelodeonu. Film se razvija pod okriljem produkcijske kuće Prime Render, a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Osim navedenog projekta, na Forumu je u novoj kategoriji Rising Stars, namijenjenoj projektima kratkometražnih studentskih filmova sudjelovala i Kristina Penava s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s filmom u razvoju The Perfect Gift.
CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata. Riječ je o događanju čija je svrha umrežavanje, širenje i osnaživanje međunarodne suradnje i tržišta. Ove godine Forum je održan u online okruženju od 26. travnja do 6. svibnja, a predstavljeno je 40 projekata u pet kategorija.
Više detalja o nagrađenim projektima kao i samom Forumu možete pronaći na ovoj poveznici.
Izvor: HAVC