10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Stipe Tomić: Najvažnije je ekipu zadržati na okupu

Više od autora

- vl promo-

Vinkovačke odbojkašice jesenski dio sezone odradile su poprilično dominantno. U deset odigranih kola upisale su devet pobjeda i svega jedan poraz koji je bio vrlo tijesan.

Od ekipe Stipe Tomića bolji je bio tek Ferivi s 3:2 u setovima, a treba napomenuti kako Vinkovčanke imaju jedan meč manje od vodećeg Đakova koji drži prvo mjesto.

“Moram biti zadovoljan prvim dijelom sezone jer smo izgubili samo jednu utakmicu. Ostao nam je još jedan ogled i to u Čepinu. Nadam se da ćemo pobijediti i izbiti na prvo mjesto. Djevojke su dobro trenirale i igrale, nije to baš tako niti jednostavno dvije godine držati konstantu i igrati pod pritiskom da ne izgubiš meč”, kaže trener Stipe Tomić.

Ove sezone uz standardni dvojac Vinkovci – Đakovo iskočili su i Ferivi iz Višnjevca te Našice koji su malo zaoštrili konkurenciju. Cjelokupna liga daje pozornost mladim igračicama. Vinkovački sastav se nada kako će od proljetnog dijela sezone svoje domaće utakmice igrati u dvorani Lenije što bi dodatno povećalo šanse za ispunjenje glavne ambicije – rang više.“To nam je glavni cilj. Godinu dana smo stariji i iskusniji, ekipa je ostala ista. Malo smo se pojačali s jednom djevojkom iz Osijeka koja je igrala Superligu. Najvažnija stvar mi je ekipu zadržati na okupu”, navodi trener vinkovačkih odbojkašica.

Osim nekoliko prijateljskih susreta (u planu su ogledi protiv Belišća, Vukovara i Osijeka) pred početak proljetnog dijela sezone odradit će se i zaostalo kolo protiv Čepina, a vrijedi napomenuti kako se juniorke bore za državnu završnicu koja će se održati u Zadru. Inače, okosnicu ekipe upravo čine juniorke koje će put u Zadar tražiti preko Našica ovoga vikenda. Državna završnica na kojoj će sudjelovati osam najboljih na rasporedu je tjedan dana kasnije.

Još uvijek nije poznato gdje će se odigrati kvalifikacije za ulazak u viši rang. Ukoliko dvorana u Lenijama bude spremna, postoji mogućnost da Ženski odbojkaški klub Vinkovci pod voditeljskom palicom Stipe Tomića svoje ciljeve i ambicije ispuni pred domaćom publikom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno