Kontaktirajte nas

Aktualno

Svaki naš kroj prilagođen je željama kupca

Objavljeno

-

Domaći brend Lano nezaobilazan je, prvenstveno zbog kvalitetnih kombinacija izrađenih od pamuka, viskoze i lana, a potom i zbog stylish dizajna koji su prigrlile brojne žene i djevojke.

Ljepota je u jednostavnosti – time se u svome poslu vodi Lano tim, tim zbog kojega svoju odjeću nećete morati skrivati u ormaru, nećete morati brinuti da slika u ogledalu nije lijepa i nećete jedva čekati da ju skinete. Ivana Bagarić Jurić, 47-godišnjakinja iz Starih Mikanovaca, pokrenula je prije dvije godine brend Lano kojemu je cilj proizvesti kvalitetne, jednostavne, elegantne i lijepe haljine, tunike, bluze. Cijeli svoj radni vijek radi u vlastitoj obiteljskoj firmi i Lano je došao kao dodatni posao kojim je Ivana danas izuzetno zadovoljna.

“Prodavali smo veste i kapute od vune koje je izrađivala prijateljica i to nam je jako dobro išlo. Kako uvijek sam bila kreativna pomislila sam da sama nešto osmislim i počnem prodavati. I tako sam nacrtala prvu haljinu. Nije bilo lako jer o izradi krojeva, krojenju i šivanju nisam znala ništa, no to me nije zaustavilo. Raspitivala sam se, tražila, učila i okupila ekipu koja izvrsno modelira, kroji i šije. Educirala sam se o prodaji preko interneta, vođenju web shopa, digitalnom marketingu. Polovicom prošle godine sam sve to zaokružila i Lano je postao ozbiljan posao”, priča nam Ivana. Dodaje kako bez svoga tima ne bi uspjela, a to su svi oni koji sudjeluju u proizvodnji: izradi modela, krojenju, šivanju, koji rade na tome da se proizvodi što bolje prezentiraju kupcima. Manekeni i glumci, snimatelji i fotografi, programer, lektorica, šminkerica. Popis je poprilično dug.

Lano u svojoj ponudi ima haljine i tunike koje stoje svakom obliku tijela i koje se mogu nositi u svim prigodama. Kako nam govori, najvjerniji kupci su zaposlene žene koje za posao trebaju jednostavnu, udobnu, a opet lijepu i elegantnu odjeću. Tu su se našle i plus size haljine i tunike za punije žene, šiju i iste haljine za mamu i kćer, a za Božić su šili majice dječje, ženske i muške s božićnim motivima.

Iako su krenuli oprezno s jednostavnim krojevima, sada se ne boje ni onih zahtjevnijih. Puno rada i truda ulažu da bi na njihovoj manekenki osvanula jedna lijepa i kvalitetna haljina. Kompleksan je to proces u kojemu Ivana sudjeluje od početka do kraja.

“Svaku ideju prenesem na papir i od tog crteža nastaje kroj. Onda biram materijal koji bi najbolje odgovarao kroju. Iskrojimo ju, sašijemo i onda sve provjeravamo. Kad sam 100 posto zadovoljna krećemo sa šivanjem. Dio materijala nabavljamo u Hrvatskoj, a dio u Budimpešti. Biramo kvalitetne materijale, lijepih boja i dezena, a najviše stvari radimo od pamuka i viskoze”, istaknula je Ivana dodavši kako joj je najdraži dio kada haljina ispadne onakva kakvu ju je zamislila. Sretnom i zadovoljnom ju čini i humanitarna akcija za pomoć obitelji bolesnog Dine Jurić-Šestića iz Vrbanje. Od svake kupljene haljine dio doniraju za njih.

Iako na svakom koraku postoji sličan web shop, Ivana se vodila time da napravi nešto dobro i kvalitetno, cijenom dostupno svima. Nešto što će razveseliti žene, u čemu će se osjećati lijepo i zadovoljno. I žene su to prepoznale. “Povratne informacije su odlične. Svakodnevno nam se javljaju zadovoljne žene koje ponovo kupuju naše haljine. Naša prednost je i to što možemo kroj prilagoditi željama kupaca, jer ne radimo serijsku proizvodnju nego šijemo svaku haljinu po narudžbi”, ističe.

Veliku pažnju ovaj tim posvećuje i promociji i prezentaciji. Tako ste sigurno nedavno naišli na kratki film, ljubavnu priču koja osim što prikazuje Lano proizvode, na kreativan način promovira i Slavoniju. Snimili su već dva videa koja se gledaju na njihovom YouTube kanalu i čekaju bolju epidemiološku situaciju kako bi snimili novi nastavak priče i pokazali nove haljine.

Iako Lano na Esperantu znači vuna i to je bila prva vodilja u pronalasku adekvatnog imena brenda, danas ova slova imaju nešto “teže” značenje. Danas više ne znači samo vuna nego Lijepa, Atraktivna, Nasmijana, Odvažna – takve žele da budu žene koje nose njihove haljine.

Za ovu godinu planiraju puno toga novoga. Trenutno rade na novoj kolekciji za proljeće, a potaknuti željom i potrebom mladih mama sašili su haljinu prilagođenu dojenju. Planiraju više takvih modela. U planu su i muške i dječje majice, majice s natpisima.

“Ideja ne nedostaje. Nadamo se da ćemo ih uspjeti realizirati i da će naši kupci biti zadovoljni i prepoznati naš trud i ljubav prema onome što radimo”, poručuje Ivana.

Aktualno

Na Bajakovu kolona duga 8, na Lučkom 5 kilometara

Objavljeno

-

Napisao/la

    234 pregleda

Vrhunac je turističke sezone, a promet je pojačan na cestama u smjeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je danas Hrvatski autoklub koji savjetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila.

Zbog veće gustoće prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog kolona vozila kreće se u povremenim zastojima između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Osim toga, gustoća prometa povećana je između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru Dubrovnika, a prije naplatne postaje Karamatići kolona vozila duga je oko pola kilometra. Kolona duga tri kilometra očekuje i one koji se nalazi na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije.

Zbog pojačanog prometa na A3 u smjeru Lipovca između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko kolona vozila proteže se oko pet kilometara, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Lučkog oko dva kilometara. Zbog prometne nesreće koja se dogodila na toj relaciji, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko osam kilometara.

HAK također upozorava vozače da se zbog vozila u kvaru na autocesti između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika promet vodi po dvije prometne trake.

Zbog upozorenja od toplinskog vala, HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Osim toga, tijekom puta treba se češće zaustavljati i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Nastavi čitati

Aktualno

VSŽ: jedna novopozitivna osoba iz Privlake

Objavljeno

-

Napisao/la

    406 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđena je 1 nova pozitivna osoba iz Privlake. Preminulih nema. 

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.468, od kojih je 12.124 izliječeno, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 165 osoba, te je ukupno do sada testiranih 78.215.

U samoizolaciji je njih 202.

Nastavi čitati

Aktualno

Zaljubljenik u vinkovačko Ivan Schweizer: Uvijek je najvrjednije ono što nemaš

Objavljeno

-

Napisao/la

    428 pregleda

Strastveni vinkovački kolekcionar 67-godišnji Ivan Schweizer u svojoj kući posjeduje vrijednu zbirku starih predmeta, plakata, knjiga, razglednica, filatelije, znački, prvih gradskih biljega. Čovjek ne može ni zamisliti, ali ga šetnja opipljivom prošlošću podsjeti uz oduševljenje. Od srednje škole, dakle pola stoljeća, traje ova ozbiljna ljubav rođena u dječačkim danima skupljanjem sličica za nogometne albume koje i danas čuva.

„Nikada nisam takve stvari bacao i tijekom vremena počne te to zanimati, no s godinama posebno su me počele zanimati stvari vezane za Vinkovce koje i danas u mojoj kolekciji imaju najveću emotivnu vrijednost”, uvodi nas u priču samozatajni zaljubljenik u grad i autohtoni Vinkovčanin.

Nikada nije računao broj predmeta bogate privatne kolekcije jer tko zna dokle bi stigao, a posebno mjesto u njegovu srcu zauzimaju značke Dinama Vinkovci, danas Cibalije, pogotovo one koje se danas teško mogu vidjeti iz vremena do 1945. godine.

„Ljudi ni ne znaju da je u to vrijeme bilo značaka, a imam ih desetak. Najstarija datira iz godine osnutka vinkovačkog Dinama 1919. i prva je koja je uopće izašla u povodu osnivanja kluba”, ponosno će Ivan.

Sajmovi antikviteta, privatni kontakti i danas internetske eBay aukcije, kanali su preko kojih dolazi do predmeta.

„U zagrebačkim antikvarijatima već me dobro poznaju. Znaju da tražim sve s predznakom Vinkovaca i ovoga kraja, pa već s vrata dobacuju „imamo za vas nešto novo, Ivane ili nemamo.” Jednako je i na Britancu. Svi se mi već poznajemo”, otkriva čari ovog posebnog svijeta u kojem danas još rijetki stanuju.

Kada su u pitanju poštanske marke, posjeduje sve s predznakom hrvatske povijesti, od vremena Radićevaca, preko NDH do suvremene hrvatske države.

„Iz cijeloga svijeta imam marke na kojima su izlazili naši Vatreni od početaka reprezentacije”, dodaje. S obzirom na količinu svega, članovi obitelji puni su razumijevanja prema njegovu hobiju jer treba ih održavati, brisati prašinu, pravilno čuvati. Više je najdražih predmeta, no svi su, spoznajemo vezani uz nogomet.

„Skupljam sve Cibalijine ulaznice s nogometnih utakmica. Dinamo-Čelik, finale Hrvatskog kupa 1999. s Osijekom, utakmica reprezentacije za 3. mjesto i pobjeda nad Nizozemskom 1998. i finale Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuza, su mi od dražih, a tu je još i serija Inter Toto Kupa, sudjelovanje Dinama u ex YU kupu. Nikada ne bih govorio o vrijednosti jer meni je najvrijednije ono što nemam. Imam puno vinkovačkih knjiga, no ponavljam najdraža mi je ona koju bih htio imati, a još nisam došao do nje”, naglašava.

Kćer Josipa, danas profesorica u vinkovačkoj Gimnaziji, diplomirala je na Hrvatskim studijima na temu Vinkovačkih jeseni, isključivo se koristeći izvorima iz očeve arhive koji su bezbrojni kada su Jeseni u pitanju. Uvijek će biti nešto što želi, a nema.

„Nikada ne možeš imati sve. U tome je draž. Nešto se može nabaviti, ali je preskupo. Puno toga ljudi daruju jer znaju moju strast, no što sam stariji to sam usmjereniji ka raritetima vinkovačkog kraja”, zaključuje Ivan Schweizer, aktivni umirovljeni kolekcionar.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

Na Bajakovu kolona duga 8, na Lučkom 5 kilometara

Vrhunac je turističke sezone, a promet je pojačan na cestama u smjeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim...

Aktualnoprije 3 sata

VSŽ: jedna novopozitivna osoba iz Privlake

U Vukovarsko – srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđena...

Aktualnoprije 4 sata

Zaljubljenik u vinkovačko Ivan Schweizer: Uvijek je najvrjednije ono što nemaš

Strastveni vinkovački kolekcionar 67-godišnji Ivan Schweizer u svojoj kući posjeduje vrijednu zbirku starih predmeta, plakata, knjiga, razglednica, filatelije, znački, prvih...

Vijestiprije 18 sati

Općina Nuštar poziva roditelje osnovnoškolaca da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratnih novčanih naknada 

Općina Nuštar poziva roditelje osnovnoškolaca da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratnih novčanih naknada polaznicima osnovne škole s prebivalištem na području Općine...

Aktualnoprije 19 sati

Novo “čudo” retkovačkih kazalištaraca

Foto: Kazalište “Mika Živković” Retkovci Izvrsni retkovački kazalištarci sinoć su svojoj publici poklonili još jedan nesvakidašnji umjetnički doživljaj. Drugi put...

Aktualnoprije 20 sati

VPK: I druga grupa mališana završila Malu školu plivanja 2021.

U okviru projekta Hrvatska pliva u 2021. godini besplatnu obuku  završila je druga od pet grupa neplivača Male škole plivanja...

Aktualnoprije 22 sata

Pred kraj četvrtog toplinskog vala još jedan poziv na oprez

U tijeku je četvrti toplinski val ovoga ljeta. I dok je promjena najavljena tijekom vikenda uz lokalno moguća i grmljavinska...

Aktualnoprije 1 dan

Hrvatska bilježi 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19

U protekla 24 sata zabilježeno je 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas...

Najčitanije