28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Sve veći broj novozaraženih, danas 173 nova slučaja u županiji

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvještava da je u našoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, 173 nova slučaja zaraze na Covid-19 potvrđenih PCR testiranjem (48 osoba iz Vinkovaca, 25 osoba iz Vukovara, 19 osoba iz Nuštra, 7 osoba iz Jarmine, po 6 osoba iz Iloka, Cerića i  Ivankova,  5 osoba iz Županje, po 4 osobe iz Otoka i Markušice, po 3 osobe iz Borova, Cerne, Gunje i Sotina, po 2 osobe iz Lovasa, Soljana, Starih Jankovaca i Trpinje te po 1 osoba iz Babine Grede, Bapske, Berka, Bogdanovaca, Bošnjaka, Donjeg Novog Sela, Drenovaca, Gradišta, Korođa, Marinaca, Mirkovaca, Nijemaca, Novih Jankovaca, Pačetina, Podgrađa, Podrinja, Prkovaca, Rokovaca, Slakovaca, Srijemskih Laza, Šarengrada, Šiškovaca i Tordinaca).

Od posljedica ove bolesti preminule su 3 osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 16128, od kojih je 15154 izliječenih, a ukupno je preminulo 296 osoba.


Trenutno je u županiji 70 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 452 osobe, a u samoizolaciji na području županije nalazi se 726 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 18 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva (12 med. sestara / tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se 5 radnika (1 med. sestra/tehničar, 2 nezdravstvena radnika i 2 druga zdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 18 nastavnika i 146 učenika. U samoizolaciji se nalazi  7 nastavnika i 833 učenika.

NAPOMENA: Broj učenika u samoizolaciji (podaci pristigli od strane škola) i broj osoba u samoizolaciji koji je dostavljen od strane Zavoda za javno zdravstvo VSŽ razlikuje se iz razloga što zbog povećanog opisa posla i prednosti pri upisu oboljelih osoba u repozitorij nisu obrađeni svi ulazni podaci o osobama (učenicima) koje je potrebno uvesti u centralni repozitorij.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno