23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Svjetska premijera novog albuma Ilije Rudmana

Više od autora

- vl promo-


Posebna čast nam je pozvati vas na ekskluzivnu, svjetsku premijeru, te puštanje u prodaju novog albuma Ilije Rudmana naziva Paradigma. Događanje se održava u petak 13. travnja. Ulaz je slobodan! Album ‘Paradigma’ će se 3 dana poslije pojaviti i u ostatku svijeta. Druženje počinje video prijenosom uživo preko Education TV platforme uz podršku Mixmag Adria, od 19h-21h u trgovini ploča PDV koji će uključivati DJ setove i intervjue s glavnim akterima Ilijom Rudmanom, te Antonijom Žužom uz prezentaciju dosadašnjeg rada Imogen Recordingsa, s naglaskom na novi Ilijin album. Od 22h prelazimo u podrum Pločnika (zvanom Klein), i uživanje u DJ setovima Ilije i Antonia.

Imogen Recordings je Vinyl Record Label koji su 2015. godine osnovali Antonio Žuža i Ilija Rudman. Zvuk koji predstavljaju leži na disco i house temeljima. Prvo izdanje, koje je ujedno bilo i poticaj za osnivanje izdavačke kuće, su popularni britanski disco/pop band The Brand New Heavies. Na izdanju se nalaze dvije pjesme koje je u svome prepoznatljivom stilu remiksirao Ilija Rudman. Nakon uspješnog prvog izdanja, labelu se pridružuje hrvatski pionir dance manije 90-ih Ilan Kabiljo. Imogen Recordings izdaje Expressions EP s dvije pjesme koje neodoljivo podsjećaju na njegove ranije radove i razdoblje 90-ih.

Treće izdanje obilježila je suradnja s ekipom iz Faze Action i labelom NuNorthern Soul, koji se smatraju jednim od pionira Nu Disco scene te njihovim novim projektom Dos Palos koji je dodatno zapaprio i Ilija Rudman sa svojom pjesmom So Much na B-strani ploče. Još jedna suradnja koja je obilježila 2016. godinu na svim dance floorovima diljem svijeta bilo je četvrto izdanje Imogena Ilija Rudman – In Her Eyes s Andre Espeutom, vokalistom iz Londona. Pjesma In Her Eyes postiže ogroman uspjeh te ju pod ekskluzivnom licencom od Imogena licencira i DEFECTED RECORDS. Uz originalnu verziju, koju je u cijelosti producirao i aranžirao Ilija Rudman, na ovom izdanju nalazi se i No Lies Remix velikog Charles Webstera koji se i danas smatra ‘tatom’ Deep House zvuka. Ploča je postala instant klasik.

Charles Webster prilikom posjete Zagrebu ostaje impresioniran percepcijom zvuka koji njeguje Imogen te predlaže još jednu suradnju pod svojim mega poznatim aliasom PRESENCE koji nije koristio više od 10 godina. Tako nastaje i peto izdanje Imogena koji zadovoljava i najsofisticiranije ukuse i stilove elektronske glazbe te samim tim zaslužuje i One-sided izdanje, vrlo rijetko korišteno u vinilnoj industriji.

Za šesto izdanje Ilija se odlučuje zatvoriti u studio i napisati četiri broja koja se spajaju u Trigonometry EP koji čvrsto potvrđuje status umjetnika, te korijene koji su oblikovali i samu diskografsku kuću. Ploča se rasprodaje u rekordnom roku te otvara platformi ogromno poštovanje, što se manifestira s dolaskom Robert Owensa i Darshan Jesrania (Metro Area) na Imogen Recordings za 2017. Robert Owens pojavljuje se na sedmom izdanju u mix verzijama novopotpisanog engleskog izvođača Ourrae, te Imogen rezident remiksera Ilije Rudmana. Robert Owens vokalni je pionir koji datira još iz 80-ih i definitivno je najveće vokalno ime u house industriji. Ranih 80-ih surađuje s Larry Heardom (Mr. Fingers) bez kojeg zvuk kojeg danas poznajemo, ne bi postojao.

Nakon EP izdanja s Robert Owensom i Ourraom Imogen Recordings izlazi s novim vinilnim izdanjem, ovog puta Jamesa Perrija pod naslovom ‘The Moods’ EP. Perri – pjevač, skladatelj, tekstopisac i producent poznat i pod imenom Jimi Polo, afirmirao se na glazbenoj sceni još ’90-ih godina prošlog stoljeća. Glazbenik rođen u Chicagu vrlo brzo je postao značajan sudionik rane američke house scene te počeo bilježiti i vrlo impresivne glazbene suradnje. Tek uzgred rečeno jedna od njih bila je sa “Soul II Soul”, čiji je bio član baš u periodu kada je grupa osvojila Grammyja. Živio je i u Parizu gdje je radio s Davidom Guettom, Guymanom iz Daft Punka i Martinom Solveigom.

Kao vrhunac 2018.g. Imogen Recordings predstavlja treći studijski album Ilije Rudmana pod nazivom ‘Paradigma’ LP. Imogen Recordings njeguje najviše audio standarde što potvrđuje i sam vinilni medij izuzetne kvalitete rezan na 180 gramskoj ploči.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno