16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Tomislav Mazalović: Nadam se da dolaze bolji dani za Cibaliju

Više od autora

- vl promo-


Tomislav Mazalović vrlo je poznata osoba u hrvatskom nogometu. Bivši kapetan Cibalije, a proteklih sezona i Intera iz Zaprešića, igra na poziciji zadnjeg veznog, a u nebeskoplavom dresu upisao je čak 163 službene utakmice. Nogomet je počeo trenirati s pet godina, prošao je sve kategorije Cibalije, a prvi trener mu je bio Bruno Buhač. U vinkovačkom klubu doživio je puno toga, od igranja Europe, pa sve do ispadanja iz lige.

Prvu sezonu kada sam došao u seniore borili smo se za ostanak, no onda u idućoj sezoni smo bili treći i sve do predzadnjeg kola smo bili možda čak i u borbi za naslov, zaostali smo na kraju pet bodova za Dinamom. Iduće dvije sezone bili smo također u vrhu, no onda je velik broj igrača napustio klub i ispali smo iz lige. Što se tiče europskog iskustva, sjećam se da je prva utakmica u Belfastu protiv Cliftonvillea bila ravnopravna, ali smo pred kraj utakmice primili gol. U uzvratu je bilo jako vruće, bili smo puno bolji, no ispali smo i baš mi je žao zbog toga”, prisjeća se Mazalović svojih dana u Cibaliji.

Nakon što je vinkovački klub ispao u drugu ligu, još jednu sezonu nosio je dres Cibalije, no onda u ljeto 2014. godine, nakon neuspjelog povratka u 1. ligu, stigla je ponuda Intera, koji je tada vodio Samir Toplak. S novim klubom odmah je izborio prvu ligu i bili su stabilan klub u prvoj ligi dugi niz sezona. Kratko vrijeme otišao je u mađarski VTK Diosgyor, ali ubrzo se vratio u Zaprešić. Inter je jako pogođen korona krizom te su u sezoni 2019./2020. postali jedini profesionalni klub koji je ispao iz lige, a od toga se do današnjeg dana nisu oporavili.


Jako je čudno igrati u Vinkovcima protiv Cibalije. Također, vrlo je neobično što u utakmicama protiv Cibalije poznajem možda 2,3 igrača, no to je profesionalizam i moraš se priviknuti. Čudno je također kada sam zabio gol Cibaliji na tom stadionu, ali uvijek se volim vratiti u Vinkovce, uvijek se prisjetim nekih događaja”.

Inter je proteklu sezonu imao nešto mirniju situaciju od Cibalije, iako su u prvih pet kola osvojili tek jedan bod. No, onda je na klupu došao Borimir Perković i Inter je u jednom trenutku imao seriju od 13 utakmica bez poraza, a sezonu su završili na visokom trećem mjestu.

Od Cibalije sam očekivao bolju sezonu. Bio je dobar igrački kadar, no ne znam iz kojeg razloga su se grčevito borili do zadnjeg kola za ostanak, ali eto trener Karaula i Kerić došli su pred kraj i dobro su posložili klub. Ispali su Zmijavci, Opatija i Sesvete koji su jedni od financijskih posloženijih klubova u drugoj ligi. Nadam se da dolaze bolji dani za Cibaliju”.

Mazaloviću je istekao ugovor s Interom, on i dalje trenira i priprema se za novu sezonu, no preostaje nam pričekati što će biti s njegovom daljnjom karijerom. Za kraj, istaknuo je kako upravo pri završetku izvanrednog stručnog studija kondicijske pripreme sportaša, ali i da je upisao trenersku akademiju jer jednoga dana želi trenirati mlađe uzraste.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno