17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Tradicija se nastavlja: deset tona jabuka stiglo u Dubrovačko-neretvansku županiju

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što su i ove godine s juga na istok Hrvatske stigle mandarine, iz Vukovarsko-srijemske u Dubrovačko-neretvansku županiju, stigle su jabuke.

Tradicionalna je to razmjena i darivanje voćem karakterističnim za jedno odnosno drugo podneblje, a u Dubrovačko-neretvansku županiju iz Slavonije je stiglo 10 tona jabuka.

Kolegi Nikoli Dobroslaviću, dubrovačko-neretvanskom županu, predao ih je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Zadovoljni smo da se suradnja između dvije županije nastavlja pa i na ovaj način, darivanjem za Božić. Mi smo prije 14 godina krenuli s pošiljkom mandarina u Vukovarsko-srijemsku županiju, a naše kolege već šestu godinu našim sugrađanima poklanjaju jabuke. To je jedan način kako iskazati prijateljstvo, partnerstvo, dobru suradnju i razumijevanje između dvije županije i nastojat ćemo da se ta praksa održi”, kazao je župan Dobroslavić istaknuvši vrlo dobru suradnju dvije županije na različitim poljima.

Ovo nije samo međusobno darivanje ovo je i prilika za upoznati ovaj kraj baš kao što je to bilo na lijepom izletu u Konavle koji smo imali, ali ovo je i posjet tijekom kojega djelatnici naših službi, županijskih odjela pa i ustanova koje funcioniraju pod okriljem Županije, uistinu razmjene iskustva sa svojim kolegama što sasvim sigurno doprinosi boljim rezultatima i jednih i drugih jer svatko ima svoje specifičnosti i puno toga se može u toj interakciji naučiti”, istaknuo je župan Damir Dekanić.


Pristigle jabuke raspodijeljene su na 80 adresa diljem Dubravčko-neretvanske županije, Caritasu, udrugama koje se bave humanitarnom djelatnošću, domovima za starije, učeničkim domovima, dječjim vrtićima, zdravstvenim ustanovama…

Ovo je lijep običaj i donaciju smo dočekali s radošću. Mislim da je ovo jedna jako lijepa gesta pogotovo za udruge i njihove članove kojima će ovo uljepšati Božić. Ja planiram za svoje korisnike napraviti i štrudel s ovim jabukama i to će ih sigurno razveseliti”, istaknula je ovom prilikom Jadranka Vlatko, predsjednica Lukjernice, udruge mentalno oboljelih osoba iz Dubrovnika.

    

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno