26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Tri požara na našem području

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Kako izvješćuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u obiteljskoj kući 22-godišnjaka u Željezničkoj ulici u Banovcima, jučer oko 20 sati izbio je požar, kojeg su ugasili vatrogasci DVD-a Nijemci. Požar je jučer izbio i u šumskom predjelu “Muški otok” kod Starih Mikanovaca, a isti su ugasili vatrogasci DVD Vođinci i DVD Stari Mikanovci. U požaru je izgorjelo 1,8 hektara mlade hrastove šume. Neobičan dan što se požara tiče nastavljen je i u šumi “Gaj” kod Retkovaca, koja se nalazi u privatnom vlasništvu. Naime, tamo je požar izbio oko 15,30 sati, ugasili su ga vatrogasci DVD Retkovci, a u istom je izgorjelo oko 5.000 metara kvadratnih mlade šume. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a više o svemu znat će se nakon očevida.

Iz policije obavještavaju da će od 20. do 30. ožujka zaprimati prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju rizičnima, a na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila.

Akciju će provesti 3. travnja, od 00,00 do 24 sata, na lokacijama koje će policija odabrati, uz pomoć prijedloga građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće. U obzir dolaze točke u prometu na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, no, poželjno je da građani u svojim prijedlozima obrazlože razlog zbog kojeg je upravo odabrana lokacija primjerena za odabir tijekom provođenja akcije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno