-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Tri projekta u jednoj ulici

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Nedavno smo pisali o radovima u Ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima koji su u punom jeku, a nakon kojih će izgled i funkcionalnost prometnice u ovoj ulici biti kompletno promijenjena. No, nije Boškovićeva jedina ulica u Vinkovcima u kojoj su u tijeku opsežni radovi, teško se prolazi i kroz Genscherovu ulicu, gdje su u tijeku radovi u sklopu čak tri projekta. Naime, kroz projekt Aglomeracija Vinkovci, ističu iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, predviđena je rekonstrukcija postojećih kanala u Vinkovcima. Ukupna vrijednost radova aglomeracije na komponenti rekonstrukcije mreže kanalizacije iznosi oko 58 milijuna kuna, a projektom je obuhvaćeno 11,5 kilometara rekonstrukcije cjevovoda, rekonstrukcija tri postojeća kišna preljeva i rekonstrukcija 10 crpnih stanica. Upravo ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija Genscherove ulice u duljini od 850 metara, položene su cijevi te se trenutno izvode prespoji. Kroz Program smanjenja gubitaka Vinkovci, ukupne vrijednosti projekta 23 milijuna kuna, obuhvaćena je izgradnja 14 mjerno-regulacijskih okana, izgradnja rubnih zasuna, sanacije mjesta puknuća cijevi, rekonstrukcija cjevovoda u dužini od 9,3 kilometra, te nabava opreme za kontrolu gubitaka.

Rekonstrukcija cjevovoda u Genscherovoj ulici izvodi se u duljini od 2,4 kilometra, od čega je do sada izvedeno 1,4 kilometra. Radovi se izvode u dijelovima ulice paralelno s projektom aglomeracije.


S obzirom na Covid-19 te vremenske uvjete, nastavak i završetak ovog posla u Genscherovoj ulici planiran je do prve polovice 2021. godine. Treći projekt je Rekonstrukcija cjevovoda u Vinkovcima-I. Faza. Ovim projektom se izvode radovi na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove kanalizacijske mreže na području grada Vinkovaca koje nisu obuhvaćene u sklopu Aglomeracije Vinkovci. Ukupna duljina koja je ugovorena u I. fazi izvođenja radova je 1.106,35 metara, ugovorne vrijednosti radova 5.2 milijuna kuna, a do sada ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 2.8 milijuna kuna. “Poveznica u Ulici Stanka Vraza, koja je dio ovog projekta i predmeta zanimanja za Genscherovu ulicu, jest da se izvodi novi priključak novoizvedene mreže koji je započet u ovoj godini te se planira završiti u 2021. godini odnosno sukladno osiguranim financijskim sredstvima od strane Hrvatskih voda. U financiranju ovog projekta s 80% sudjeluju Hrvatske vode i s 20% grad Vinkovci”, objašnjavaju iz VVK. Asfaltiranje ulice, dodaju, bit će obavljeno nakon izvedbe svih prespoja kanalizacijske mreže, prespoja vodovodne mreže i izvedbe priključaka, konsolidacije rovova i odrađenih svih pripremnih radnji za asfaltiranje.

S obzirom da u dijelu Genscherove ulice nisu započeti radovi u sklopu smanjena gubitaka, ističu, asfaltiran će bit samo onaj dio u kojem se trenutno izvode radovi do kraja ove godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno