14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Tri utrke BK “Sokol” Vinkovci

Više od autora

- vl promo-Biciklistički klub “Sokol” Vinkovci sudjelovao je na tri poznate biciklističke utrke: Trofeju Učke, Velikoj nagradi grada Varaždina te Dunavskom kupu.

Nacionalno prvenstvo na brdu, jubilarni 40. po redu Trofej Učka, već tradicionalno organizira Biciklistički klub Rijeka. Utrka obuhvaća vrlo težak uspon, sa 14% nagiba na posljednja 2 km, a odvija se najvećim dijelom u Parku prirode Učka. Za seniore, juniore, žene i veterane staza duljine od 7 kilometara vodila je od Matulja do Poklona, a za mlađe juniore, kadete, mlađe kadete, početnike i žene staza duljine 7 kilometara vozila se od Veprinca do Poklona.

“Sokol” je nastupio u sastavu od 4 vozača i jednog sudca, tri kadeta i veterana te Nacionalnog suca za cestovni biciklizam koji je ujedno bio član sudačkog kolegija. Veteran Danijel Jelić na Nacionalnom je prvenstvu u svojoj konkurenciji osvojio 3. mjesto te bio najuspješniji biciklist “Sokola”.

Vinkovački su biciklisti, također nastupili na utrci 60. Velika nagrada grada Varaždina. Spomenutu je utrku organizirao biciklistički klub “Sloga” iz Varaždina. Na utrci je nastupio solidan broj licenciranih natjecatelja iz slovenskih i hrvatskih klubova, a cilj im je bio svladati poznatu zahtjevnu stazu s početnom i završnom linijom u Sv. Iliji nakon oštrog uspona od 14%.

Pod vodstvom trenera Tomislava Zadre, vinkovački biciklistički klub predstavljala je ekipa od šest članova.

U utrci ukupne duljine 44,4 km u konkurenciji kadeta najbolji je bio Antonio Božić koji je osvojio 8. mjesto, a početnik Stjepan Marić završio je 15.-ti u konkurenciji početnika na 22,2 km duljine.

U mjestu Odžaci održana je utrka međunarodnog biciklističkog natjecanja kadeta, mlađih kadeta, veterana i žena, 27. Dunavski kup.

Biciklisti “Sokola” nastupili su s mješovitom ekipom od 6 vozačica i vozača koji su vozili stazu duljine od 59 km. U ukupnom poretku Dunavskog kupa, najuspješniji vozač “Sokola” bio je Nenad Živković, 2. u kategoriji veterana, a isti je uspjeh u konkurenciji žena ostvarila Barbara Horvat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno