17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

U Andrijaševcima kreće izgradnja pristaništa, u Rokovcima novog trga i parka

Više od autora

- vl promo-

Općina Andrijaševci objavila je Javni poziv za izradu idejnog arhitektonsko – krajobraznog rješenja izgradnje parka i trga u Rokovcima. Cilj je, napominju u Općini, dobivanje najkvalitetnijeg funkcionalnog, racionalnog, provedivog i održivog urbanističko-arhitektonskog rješenja novog mjesnog trga u Rokovcima kojim će se na predmetnoj lokaciji realizirati park i trg te sagledati cjelovita rješenja prostora novog Trga i okolnog prostora, a koje će poslužiti kao stručna podloga za izradu tehničke i izvedbene dokumentacije.

Predmetnim zahvatom planirano je uređenje obale i izgradnja pristaništa s mostom za transfer putnika. Zgrada će se sastojati od pontonskog pristaništa na desnoj obali Bosuta nizvodno od mosta u Andrijaševcima,. Pristanište će se sastojati od dva dijela — uzvodno i nizvodno projektiranog spusta za čamce. Uzvodno je smješten pristan i marina dužine 60,0 m koja osigurava 14 priveznih mjesta za čamce, a nizvodno od projektiranog spusta nalazi se marina koja osigurava još 13 priveznih mjesta.Planiran je i spust za čamce u produžetku Ulice Ante Starčevića u Andrijaševcima te uređenje desne obale Bosuta. Projektom se obrađuje pontonsko pristanište na lijevoj obali nizvodno od Ribarske ulice u Rokovcima, gdje se planira 13 priveznih mjesta za čamce te jedan vez za manji turistički brod. Neizgrađeni dio planira se urediti kao zelena površina.

Kada je riječ o Javnom pozivu za izradu idejnog arhitektonsko-krajobraznog rješenja izgradnje parka i trga u Rokovcima, u Općini pojašnjavaju kako je procijenjena vrijednost ukupne investicije 1.850 eura, a nagradni fond iznosi 13 tisuća eura. Najmanje jedan autor rješenja mora biti ovlašteni arhitekt, a šalju se u roku od 30 dana od dana objave Poziva. Važno je imati na umu kako mora omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana i gostiju u javnom gradskom prostoru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno