- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Situacija u Europi oko širenja koronavirusa se i dalje pogoršava. Raste broj osoba koje su zaražene. Raste broj i u Hrvatskoj no to nije na razini nekih država koje se najteže pogođene, rekao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Od jutros kada je u Hrvatskoj potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđen je još jedan novi slučaj. Riječ je o osobi koja je stigla iz Rumunjske s natjecanja i smještena je u Klinici “Fran Mihaljević”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kad je riječ o pet novih jutrošnjih slučajeva radi se o dva slučaja iz Osijeka te po jednom iz Siska, Varaždina i Zagreba. Ukupno je do sada u našoj zemlji zaraženo 38 osoba, a dvije od njih izliječene su.

Od ukupno oboljelih osoba, 8 oboljelih osoba je u Primorsko goranskoj, 12  u Gradu Zagrebu, 5 u Varaždinskoj, 6 u Istarskoj, 2 u Sisačko –moslavačkoj, 2 u Zagrebačkoj županiji i 2 u Osijeku. Od ukupno 38 oboljelih 22 građana se zarazilo u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija), a ostali su njihovi bliski i uglavnom obiteljski kontakti.