17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

U Jarmini 60-ak djece sudjelovalo u uskršnjoj radionici i tražilo pisanice

Više od autora

- vl promo-

Uskrs nam se bliži pa je tako u Jarmini danas održana Dječja kreativna radionica, koju je organizirao Zavičajni klub Zagroaca „Kaj”, uz podršku Općine Jarmine.

„Veseli nas što smo djecu maknuli od tehnologije, a pripremili smo im razne radionice. Vlastitim rukama pripremaju pisanice, ukrašavaju jaja, čestitke i ostale dekoracije. Također, kasnije su sudjelovali u pronalasku pisanica i u utrci s jajima”, izjavila je Larisa Culi, članica Nadzornog odbora ZKZ „Kaj”.

Klub svaki dan ima sve više članova, a svake godine organizira različita događanja za djecu i starije, ali sve buduće planove nisu htjeli rano otkriti.

„Uskrsnu radionicu zamislili smo tako da djeci približimo ugođaj Uskrsa. Sve radove djeca mogu ponijeti svojim kućama, a izrađuju različite uskrsne motive. Nakon jučerašnjeg križnog puta, lijepo je vidjeti puno djece na radionici, a iduće subote, također ovdje na Kaju, u planu je organizirati paljenje krijesa”, istaknula je Snježana Crčić, predstavnica Općine Jarmina.


Kreativnu djecu obišao je i načelnik Goran Ileković. „Jedan prelijep događaj, na ovoj Uskrsnoj radionici puno je djece. Želja je približiti duh Uskrsa djeci, a oni ovdje uređuju određene predmete. Što se tiče same Općine, ona je podrška svima pa tako i Udruzi Kaj, koji je nositelj današnjeg događaja. Zahvaljujem im se kao organizatorima, imaju punu podrška kao i uvijek”, rekao je.

Ovakav tip događaja odličan je za zajedničko druženje djece, sklapanje novih prijateljstava, ali i pokazatelj je da su i mališani iz Jarmine sjajni kreativci. „Obojao sam tri skulpture od gipsa, ovdje se družim sa svojim prijateljima i ostalom djecom i jako mi se sviđa”, zadovoljno je rekao devetogodišnjak Šimun Knežević, a njegova vršnjakinja Barbara Korpar zaključila je: „Najprije sam išla na bojanje, napravila sam dosta toga, a svi zajedno uživamo u druženju i cijeloj radionici.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno