10 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

U Jarmini teku posljednje pripreme za 1/16 finala kupa i ogled protiv Dinama

Više od autora

- vl promo-Pripreme za šesnaestinu finala kupa u Jarmini su u završnoj fazi jer je do utakmice ostalo još šest dana. Iako je fokus momčadi na 7. kolu i domaćem srazu protiv Jedinstva glava i misli ipak skreću prema Dinamu i spektaklu koji se Borincima sprema u utorak.

Ne moramo posebno isticati koliko je to veliki događaj za jedno malo mjesto. Osim toga, draž kupa, barem u ovoj prvoj fazi, je u tome kada „veliki” dođu u goste „malima”. Za početak smo s trenerom Sašom Šestom bacili pogled na odigranih šest kola u kojima su Zeleni uzeli devet bodova. Na prvu reakciju skromno i nedovoljno kada se uzme u obzir renome kojega Borinci imaju u Međužupanijskoj ligi, ali šef stručnog stožera ne krije zadovoljstvo.

Foto: Arhiva NK Borinci

„Moram reći da sam zadovoljan, s obzirom na to što nas je sve snašlo prvih šest kola. Možda smo mogli imati koji bod više, ali nećemo se buniti jer zadnjih par utakmica smo jedva skupili 12 igrača za igru. Nećemo kukati, što je – tu je, imali smo ritam srijeda/subota i to se odrazilo na nas. Od prvog dana priprema naš cilj je bio taj kup i sve smo podredili toj utakmici i na kraju nam se isplatilo. Za očekivati je bilo da ćemo imati problema s momčadi, što zbog poslovnih obveza, što zbog ozljeda”, rekao je Šest.

Klub je u planu imao vratiti neke domaće igrače, ali i priključiti juniore, međutim nije došlo do konačne realizacije želje. Trener dodaje kako će ova polusezona biti teška jer ponovno slijedi ritam srijeda/subota, ali vjere u momčad ne nedostaje.

„Utakmica s Dinamom za Jarminu znači puno jer je u selu 99% dinamovaca. Po tome pitanje sam iznimka jer navijam za Cibaliju. Osobno kao treneru i igraču ta utakmica znači isto jako puno zato što Dinamo u Jarminu u službenoj utakmici dolazi sada i možda nikad više. Igrao sam nekada protiv Dinama, ali ovo je nešto posebno jer igram sa svojim klubom iz sela u kojem sam napravio prve nogometne korake i postizao prve golove. Ovaj ogled bit će kruna na sve što sam prošao, a mojim dečkima veliki dan za lijepo sjećanje kako god završilo”, navodi nekadašnji igrač Nebeskoplavih koji je dio vinkovačke momčadi bio i u 3. ligi u sezoni 2018./2019.

Foto: NK Borinci

Ljudi su se aktivirali na sve moguće načine i svatko želi dati svoj obol u pripremi i organizaciji povijesnog sraza za Borince. Na pitanje kako će se Zeleni postaviti trener je dao vrlo jednostavan odgovor, a to je čvrsti blok i čekanje prilike iz kontre. Karte u prodaju bit će puštene u četvrtak po cijeni od 70 kuna, a očekuje se veliki broj gledatelja što će za igrače biti jedno novo iskustvo.

„Igrao sam dosta utakmica i važnih i nevažnih, ali za druge klubove. Ovo je moje selo i moj klub zato će mi ovaj sraz biti poseban. Očekujem da će taj dan biti jedinstven u svakom segmentu ikako će se sve lijepo završiti te da će se dugo pričati u našoj županiji o ovom ogledu s Dinamom”, zaključio je šef stručnog stožera Borinaca.

Podsjetimo, utakmica 1/16 finala kupa između Jarminčana i Modrih je u utorak 27. rujna s početkom u 16 sati. Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti u Jarmini u lokalnom Caffe baru Popaj do dana utakmice.

Foto: Arhiva NK Borinci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno